Međimurje Press
Ekologija

Labud je uvođenjem mekog pakiranja smanjio količinu plastike za preko 72%

Meteor Grupa Labud udružila je snage s domaćim tvrtkama INA Maziva i Rotoplast u razvoju modernih pakiranja za svoje proizvode. Riječ je o vrećicama, tj. mekim pakiranjima za deterdžent Meri Merino XXL, koje su ekološki bolji izbor od klasičnih plastičnih boca jer u proizvodnji omogućavaju manju potrošnju energije i manje emisije CO²  uz istodobno smanjivanje količine otpada i efikasniji transport, u cijelom lancu opskrbe. U suradnji s ovim hrvatskim kompanijama, Labud je postao prvi domaći proizvođač sredstava za čišćenje koji na tržište uvodi meka pakiranja s ventilom za tekuće deterdžente.

“Ova suradnja hrvatskih kompanija pokazuje da korištenjem različitih iskustava i znanja zajedno možemo razvijati nove vrhunske, moderne proizvode u skladu s načelima održivosti i zaštite okoliša. Novo pakiranje našeg tekućeg deterdženta Meri Merino, kojeg  odlikuje inovativna formula za pranje i njegu rublja,  omogućava potrošačima da prošire svoje izbore i zajedno s nama pomognu očuvanju prirode. Vjerujemo da će novo pakiranje biti dobro prihvaćeno od strane potrošača te uz podršku naših kupaca, planiramo ga u budućnosti koristiti i za naše druge proizvode”, izjavila je Milica Damjanović, direktorica marketinga Meteor Grupe – Labud.

Novo inovativno pakiranje je efikasna zamjena za čvrstu plastiku, olakšava korištenje, a potrošači njegovim odabirom pridonose smanjivanju korištenja plastike i količina plastičnog otpada. Uvođenjem mekih vrećica s ventilom, kao zamjene za plastične PE-HD kanistere,  utrošak električne energije u proizvodnji ambalaže smanjuje za oko 90 posto, te se smanjuje i  CO² otisak. Ukupno će Labud s novim pakiranjem Meri Merina od 4L, generirati 72 posto manje plastike i plastičnog otpada što može iznositi oko 60 tona* godišnje, samo na jednom proizvodu.

Meri Recover&Protect formula s 4D zaštitom, stvara zaštitni sloj oko vlakna nakon svakog pranja i reparira oštećenja uzrokovana pranjem i korištenjem pa odjeća dulje ostaje elastična i čvrsta poput nove. Napredna formula osigurava da odjeća oprana s Meri osigurava dulje zadržavanje intenziteta boje i produljuje vijek trajanja odjeće i tkanina čak i nakon 25+ pranja**.

 

Dijana Karabašić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja