medjimurjepress@gmail.com

Izgradnja novih POS stanova u Prelogu

STANOVI S POGLEDOM NA JEZERO

Predstavnici Grad Preloga i APN-a danas su u Gradskoj vijećnici  Prelogu stavili potpis na ugovor o izgradnji 20 stanova koji će se izgraditi pored hotela Panorama. Naime,  radi se o prijenosu vlasništva zemljišta između Grada Preloga i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. Investicija je vrijedna 12 milijuna kuna, a prodajna vrijednost stana 1.350 eura po kvadratnom metru.

Potpisivanju su prisustvovali uz gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka, ministar i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar, ministar gospodarstva Darko Horvat, saborska zastupnica Bernarda Topolko, župan Matija Posavec, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina te direktor APN-a Dragan Hristov.

Gradonačelnik Preloga u uvodu je naveo nekoliko investicijskih projekta u proteklih 4 godine koji su oplemenili život i standard žitelja, ali posebno naznačio odluku o novoj izgradnji stambenih jedinica na atraktivnoj lokaciji za mlade obitelji koje žele živjeti u Prelogu.

Župan Posavec naglasio je kako je ovaj projekt u Prelogu velik ne samo za grad već i za Međimurje u cjelini. Važan iz razloga što u posljendjih 15 godina nije bilo poticajne stambene izgradnje u Međimurju. Naznačio je da se osim ovog projekta, nova slična stanogradnja planira i u Općini Šenkovec.

Direktor APN-a napomenuo je da je dosada preko 4,3 milijarde kuna utrošeno u izgradnju POS-ovih stanova u Hrvatskoj. Sama izgradnja, nakon izrade projektne dokumentacije i ishođenja građevinske dozvole u Prelogu trajati će ukupno godinu i pol.

Ministar graditeljstva Darko Horvat rekao je kako je Vlada RH sjajno surađivala s Gradom Prelogom. Dvije industrijske zone, niz poduzetničkih aktivnosti, izgradnja dječjeg vrtića, Doma kulture, uređenja Marine, samo je dio te uspješne suradnje. U planu je i slijedeći veliki projekt, izgradnja zaobilaznice. Sve ono što je gradonačelnik obećao u svom programu ispunio je. Bit će teško suprostaviti se sadašnjem gradonačelniku na nadolazećim izborima. Jer, svi koji ne znaju kako i što. neka samo dođu po iskustvo u ured Ljubomira Kolareka. Rado će im objasniti kako funkcionira ideja, financiranje i sama realizacija.

Ministar Predrag Štromar naglasio je pitanje prioriteta rješavanja stanogradnje za mlade obitelji. Sadašnja Vlada činila je to putem subvencioniranih kredita kojim se riješilo pitanje stanovanja čak 13000 obitelji u Hrvatskoj. Drugo je POS-ova izgradnja i to je najbolja demografska mjera. Današnjim činom APN će učiniti sve da mladi dođu do stanova koji su jeftiniji nego na otvorenom tržištu. Rekao je da je Međimurje u zapostavljeno na nivou države i da je njegovo ministarstvo graditeljstva taj odnos drastično preokrenulo. Najgore uvijek prođe Sjever zemlje i to više nitko ne smije zanemarivati.

Sudionici potpisivanja Ugovora obišli su buduće gradilište stanova te se zadržali na zajedničkom ručku.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*