Međimurje Press
Grad Prelog

Mjesec svibanj pun bogatih događanja u Prelogu!

Na prostoru Marine Prelog održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljena predstojeća događanja na području Preloga. Uz predstavnike Grada Preloga, gradonačelnika Ljubomira Kolareka i direktoricu Turističke zajednice Grada Preloga Petru Bobić, konferenciji za novinare nazočili su i Davor Belić, predsjednik Auto karting kluba DS Racing, organizatora utrke 2Fletni i stekli“ te Matija Žugec, tajnik Hrvatske zajednice inovatora, organizatora sajma Agro Arca u Prelogu. Vikend, od 12. do 14. svibnja biti će ispunjen događanjima na području Preloga.ž

Sportski park Mladost će 12. svibnja ugostiti veliki sportsko – zabavni Telemach Dan sporta uz koncert Matije Cveka. Program će započeti u poslijepodnevnim satima, a Igre će u svom gradu otvoriti predstavnici Grada Preloga. Sportsko – edukativni dan okupit će osnovnoškolsku djecu koja će se natjecati u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta. U sklopu sportskih natjecanja održat će se i županijsko finale Coca-Cola Cupa u malom nogometu za dječake i djevojke. Najbolje ekipe iz cijele županije borit će se za plasman na državnu završnicu u Splitu. Dodjela medalja će biti na rasporedu u 20 sati, nakon čega će uslijediti glazbena poslastica za sve posjetitelje: koncert Matije Cveka, poklon Grada svim građanima i gostima.

Na ulice Preloga vraćaju se „Fletni i stekli“. Treće je ovo izdanje automobilističke auto slalom utrke, a ove će godine ona biti upotpunjena i promo vožnjama kartinga. U organizaciji Auto karting kluba „DS Racing” iz Preloga, a uz pomoć Turističke zajednice Grada Preloga i Grada Preloga, u subotu 13. svibnja, u Prelogu nas čeka „3. Fletni i stekli autoslalom Prelog 2023.“. Ovo se natjecanje boduje ove godine za Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu, Centralno europsko zonsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Zagreba u autoslalomu. Natjecanje će se održati na stazi, cesti, između Preloga i Otoka, podloga na stazi je asfaltna, a dio za vožnju biti će označen s čunjevima, dok je staza dugačka 1.500 metara. U nedjelju, 14. svibnja, u Parku Mladosti pak se za najmlađe, od 10 do 16 godina, organizira Karting slalom. Promotivne vožnje Karting slaloma organiziraju se ove godine u nizu gradova Hrvatske na stazama koje su potpuno u skladu sa smjernicama FIA-e, Međunarodne automobilističke organizacije. Najmlađi će svoje vozačke vještine moći pokazati u kontroliranim uvjetima na zatvorenoj stazi, postavljenoj na rukometnom igralištu u Parku Mladosti u Prelogu. Vožnje su besplatne, a karting vožnje se mogu isprobati od 9 do 16 sati, u nedjelju 14. svibnja. U sklopu konferencije za novinare Ugovor o suradnji u organizaciji utrke „Fletni i stekli“, potpisali su direktorica Turističke zajednice Petra Bobić te ispred Auto karting kluba DS Racing Davor Belić.

Grad Prelog i ove će godine ugostiti sajam Agro Arca. Agro Arca – 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koji će se održati u Gradu Prelogu od 12. do 14. svibnja 2023. godine organiziraju Hrvatska zajednica inovatora i Grad Prelog. Ove će se godine ovaj Sajam održati na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog.

Već dvadeset godina, u sklopu Udruge umirovljenika Prelog djeluje Pjevački zbor Udruge umirovljenika. Svoj će dvadeseti rođendan proslaviti prigodnim koncertom, koji će se održati u subotu, 13. svibnja, s početkom u 19 sati, u Domu kulture Grada Preloga. Uz Pjevački zbor Udruge umirovljenika nastupit će i Tamburaški sastav Udruge umirovljenika Prelog, a gosti na koncertu biti će članovi Pjevačkog zbora Grada Preloga, Tamburaški sastav Osnovne škole Prelog te gosti iz mađarskog grada Nagykanisze.

Konferencija za novinare organizirana je danas na novouređenom prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog, uređenom u sklopu projekta Aqua Adventures. Sve što je napravljeno u sklopu projekta predstavio je gradonačelnik Ljubomir Kolarek, istaknuvši veliko zadovoljstvo učinjenim. Rekao je kako se zahvaljuje svima na ogromnom odrađenom organizacijskom poslu u pripremama, zahvalio se Sandri Herman savjetnici, koja je objedinila 4 jedinice lokalne samouprave što je do sada bilo gotovo nemoguće. Javljamo se tako na zajedničke projekte, Grad Prelog i samostalno. Želimo turistička događanja dići na što veću razinu. Kolarek je govorio i o samoj Marini i sagrađenim kućicama, ali i namjerama daljnjih ulaganja narednih 30 godina. Županija nam dugo dugo obećava promjenu Prostornog plana. Rekao je kako su prije tri godine Općine u Donjem Međimurju oštećene, jer im nije dozvoljena izgradnja Kampa. Sve to traje predugo, presporo. Izgubili smo tri godine i nije se napravilo ništa mada imamo građevinsku dozvolu.

I nastavak godine biti će bogat događanjima u Prelogu, a posebno valja istaknuti Dane dravske ribe, Festival LegenDra, Lov na labuđe pero, Operu pod zvijezdama, Festival balona. „Razloga za posjet Prelogu zaista neće nedostajati“, istakla je direktorica Turističke zajednice Grada Preloga Petra Bobić.  

(žs)(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja