Međimurje Press
Željka Drljić

[DETEKTOR] Prijetnja nad Čakovcem!

Piše: ŽELJKA DRLJIĆ

Ovo se uistinu zbilo. Kad su ne tako davne godine k nama, u Međimurje, stigli gosti iz jednog norveškog sela sa statusom grada, trebao im je samo dan da shvate kamo su došli. Domaćini su ih – kako je red – poveli u Zagreb, onda, brzim skokom autocestom, do Crikvenice na ručak, pa doma. Bilo je proljeće i more je bilo divno, zrcaleći boju neba i HDZ-a. Norvežani su na sve viđeno, s upitnicima nad glavama, zaustili: “Zašto vam je narod siromašan, jedan dio čak i gladan, kad, u usporedbi s nama, imate sve? Mi imamo dvije vrste morske ribe, dvije vrste lišajeva za salatu i šest mjeseci u godini smo u mraku, a među najbogatijima smo na bogatom sjeveru Europe“, čudili se Norvežani neiskorištenim potencijalima Zemlje Zalazećeg Sunca. Tako su nas vidjeli stranci jučer, a ovako nas procjenjuju danas: prije dan, dva u jednom dnevniku, novinarka u Zagrebu, na ulici zaustavlja Indijca i pita: “Biste li vozili gradski autobus za 1200 eura plaće?”

Indijac, na cvrkutavom engleskom, odgovara: “Bih! Ako su mi plaćeni stan i hrana. U protivnom je premalo.

DRAGI GLEDATELJI, VRAĆAMO SE NAKON BLOKA REKLAMA, reče voditeljica dnevnika…
KIA je najviše što možete dobiti za svoj novac, grmjelo je iz reklamnog bloka.

Vraćamo se vijestima iz zemlje, vedro će voditeljica, a voditelj joj se potvrdno nasmiješi i nastavi:

“Umirovljenici nikada prije nisu dobili značajnije povišice, a proteklih dana stigle su i prve plaće u 2024. Neki sretnici, osobito oni koji podižu djecu, poreznom reformom dobili su povećanje od 3 eura.

Potom prilog u kojem starica natovarena poteškom platnenom torbom, u kaputu malkice prevelikom, svjedoči mikrofonu da uistinu nikad prije nije imala veću penziju. Poželjela je da “bog poživi premijera”.

JOŠ JEDAN BLOK REKLAMA, PONOVO SMO S VAMA ZA DVIJE MINUTE:

Probajte ginko i sjetit ćete se tablice množenja! A za one koji se baš ničega ne sjećaju, tu je ginko forte!

Dobrodošli natrag. Premijer ima dobru vijest: inflacija je zaustavljena!

SLIJEDI BLOK REKLAMA:

Auspuh relax… prirodni lijek protiv nadimanja. Više nećete morati bježati od ljudi ili crvenjeti u liftu pred susjedom. Samo jedna kapsula dnevno za bezbrižnost!
Tako je u Hrvatskoj. Nade se rađaju i umiru, a reklame nude rješenja. Za to vrijeme, na sjeveru se odvija drama: nad Čakovec se nadvila prijetnja – posvemašnji nedostatak problema! Odlučni Čakovčani krenuli su u bitku za spas grada i detektirali nevolju. Zato što su došašće proveli u bezidejnom svijetećem džumbusu bez sadržaja, zahtijevaju odstupanje direktora gradske Turističke zajednice s dužnosti. Mladi direktor im je – u očajničkom činu – predložio da sami smisle što bi htjeli u gradskim manifestacijama te mu to saspu u lice. Zasad je grad obranjen: sve su oči uprte u “problem” i živi se za skori megdan direktora i ljutih Čakovčana.

Građani su direktoru i zaprijetili: pustu, kojeg će spaliti na skorom fašniku, nadjenut će ime Filip. Čakovčani dobro znaju da se nije sam postavio na tu funkciju, no poštuju činjenicu da je spaljivanje žena zabranjeno još od Marije Terezije.

Foto: Apoteka.hr

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja