Prvijenac Vesne Janković

Vjerovala je u svoje snove. I snovi su se ispunili. Prva knjiga, ispunjena dvorana Matice hrvatske, međimurski melos i stihovi. Svoj prvijenac stopila je i knjizi „Posmeknjeno vreme“.  Čisto Međimurski, na 88 stranica i 59 pjesama, onak,  kak se zaraf šika.

VESNA JANKOVIĆ dipl. ekonomista, rođena u Prelogu 1961.g. ili kako bi to rekla recenzentica knjige Slavica Sarković, tankoćutna poetesa u čijim pjesmama se osjeća prava, istančana lirska duša, čiji stihovi naprosto vriju od bogatstva vlastitih osjećaja, ali i razumijevanja tuđih, danas je zaslužila najveće poštovanje. To je njen podvig, duša kojoj je trebalo vrijeme da izađe iz samozatajnosti.

Prof. Ivan Pranjić nije krio zadovoljstvo ovim izdanjem knjige, jer je ostvarena misija Matice hrvatske ogranka u Čakovcu da se realizira što više knjiga na kajkavskom narječju. O knjizi Vesne Janković naglasio je: ZRELA KNJIGA, MISAONA KNJIGA ŠIROKIH TEMA.

Večerašnju promociju knjige do koje treba svakako doći i pročitati je te time poimati svijet i dijeliti ga s drugima, dopunili su učenici 3 e razreda čakovečke Gimnazije „Josip Slavenski“ što izvornom  međimurskom glazbom, što recitatorskim kazivanjem stihova iz knjige.

Međimurska književnica Vesna Janković zastupljena je u zbornicima s recentnih recitala kajkavske poezije u Hrvatskoj pa i onim najjačima kakvi su zelinski i krapinski. Dobitnicamnogobrojnih priznanja i nagrada.

Vesna, dobro došla u književni svijet pisaca Hrvatske.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*