Međimurje Press
Udruge

Aktivni članovi Udruge slijepih Međimurske županije

Ove godine između ostalih aktivnosti, Udruga slijepih provodi projekt Slobodno vrijeme za nas. Projekt sufinanciraju općine Međimurske županije, a osmišljen je s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena slijepih osoba. Slijepe osobe uključujemo u niz aktivnosti koje osiguravaju njihovo društveno uključivanje, jačaju snalaženje u novim situacijama i samopouzdanje.

U petak, 8. 3. 2024. članice Udruge slijepih su sudjelovale na proslavi Dana žena u Štefovoj kleti u Gornjoj  Dubravi (sufinancirala Općina Gornji Mihaljevec).

U srijedu, 13.3.2024. članovi su sudjelovali na duhovnoj obnovi u Varaždinu, a prijevoz je sufinancirala općina Vratišinec.

U srijedu, 8.5.2024., sudjelovali smo na Međunarodnom sportsko – rekreacijskom druženju u Murskoj Soboti. Druženje je organiziralo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, a natjecalo se u dvije discipline: govorni pikado i viseća kuglana, nakon čega je uslijedilo druženje i ručak. Iz naše Udruge sudjelovalo je 15 osoba, članovi s pratnjom.

Prijevoz do Murske Sobote su sufinancirale Općina Orehovica i Općina Donji Kraljevec.

U subotu, 1.6.2024. 30 naših članova sudjelovalo je na Međunarodnom druženju slijepih osoba u Okroglom (Slovenija), što su sufinancirali Grad Mursko Središće i Općina Strahoninec.

Članovima Udruge slijepih smo omogućili i posjet frizeru, što je važna aktivnost zbog nemogućnosti vizualne provjere izgleda članova (a pogotovo članica). Posjete frizeru su sufinancirale Općina Donja Dubrava, Općina Sveti Martin na Muri i Općina Vratišinec. Isto tako članovi mogu posjetiti Gradske bazene Čakovec, što su im omogućile Općina Belica i Sveti Juraj na Bregu.

U planu je još niz aktivnosti, kao što je izlet u Muzej čokolade i na Sljeme žičarom (sufinanciraju Općine Nedelišće, Štrigova, Selnica i Pribislavec), Ljetna akademija u Premanturi (Općina Orehovica), hodočašće u Ludbreg (Općine Dekanovec i Kotoriba), te posjet Mariji Bistrici (Općina Sveti Juraj na Bregu).

PREDSJEDNICA UDRUGE

Marija Ciglar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja