Međimurje Press
Humanitarno

Međunarodni humanitarni dan 23. studeni!

U svijetu se svake godine 23. studenog obilježava Međunarodni humanitarni dan. Cilj je Međunarodnog humanitarnog dana podsjetiti ljude diljem svijeta na potrebu ulaganja u vlastitu dobrotu.

Ovaj dan nudi priliku da javnost sazna više o humanitarnim organizacijama, što rade oni koji se bave humanitarnim radom i s kojim se problemima svakodnevno susreću. Također nudi priliku nevladinim organizacijama da pokažu svoje aktivnosti koje su provele te da se oda počast onima koji su poginuli ili su na neki način povrijeđeni za vrijeme svog humanitarnog djelovanja.

Humanitarna djelatnost

Humanitarna djelatnost je djelatnost kojom se u vidu novca, roba i usluga bez naknade i bez obzira na nacionalne, vjerske, političke i druge predrasude pruža humanitarna pomoć osobama kojima je prijeko potrebna zbog stanja u kome se nalaze, a za koje ona nisu kriva. Pod ovim se podrazumijevaju umanjena zdravstvena i radna sposobnost, ratno stanje, elementarne nepogode i slično.

Na Međunarodni humanitarni dan imamo priliku preispitati svoje poteze u smjeru pomoći koju možemo pružiti i razmisliti o našem vlastitom životu.

Najbolje vrijeme za djelovanje je upravo sada! Kaže se da je čovjek velik onoliko koliko daje, a ne koliko posjeduje. Tijekom cijele godine postoje datumi posvećeni humanitarnom radu i davanju kako bi nas podsjetili da najveći dar koji čovjek može darovati drugome je dio sebe kako bi spasio tuđi život.

Izvor: https://elbi-medikal.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja