Međimurje Press
HumanitarnoUdruge

Pokažimo oboljelima da nisu sami Božić 2023. godine

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma  poziva vas da svojim novčanim prilogom ili proizvodom sudjelujete u ostvarenju još jedne Božićne priče. Naime, volonteri Udruge svake godine za Božić obilaze svoje oboljele članove u akciji “Pokažimo oboljelima da nisu sami“ te ih prigodno daruju paketima koje doniraju razni donatori. Kako je to bilo proteklih 24 godina pogledajte na www.uoll.hr ili na fb stranici Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.

Možete donirati: papirnate maramice, vlažne maramice, toaletni pribor ( pasta za zube, toaletni papir, ručnik, sapun, šampon,…), kreme za djecu, puder, prigodnu igračku, pokoji slatkiš, bojanku, bojice i sl.

Ove godine planiramo prikupiti i podijeliti preko 160 poklon paketa.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma sustvno vodi brigu o osobama oboljelima od najtežih malignih bolesti, koje se tijekom liječenja nađu u potrebi.

Nažalost, među tim osobama ima i mnogo djece. Već 24 godine, otkako smo osnovani, zahvaljujući donacijama, pomažemo u kupnji lijekova, transplantata ili medicinskih pomagala koje ne financira HZZO (djelomično ili u potpunosti) , provodimo studije, ispitivanja i istraživanja u suradnji sa bolničkim centrima i farmaceutskim kućama, pomažemo u plaćanju troškova smještaja roditeljima oboljele djece koja se liječe u Zagrebu, te sufinanciramo troškove dijagnostike i liječenja u inozemstvu. U proteklih deset godina prikupili smo i utrošili oko 790.000 eur za potrebe naših članova. Ove godine želja nam je prikupiti oko 160 poklon paketa za djecu, svih dobnih skupina, a koja se liječe ili su bila liječena od teških malignih bolesti. To su djeca obitelji niskog socijalnog statusa. Poklon pakete dijelit ćemo u bolnicama, KBC Rebro, KB Merkur, OB Varaždin i ŽB Čakovec, te obiteljima u kojima ima oboljele djece.”

Ukoliko se odlučite za bilo kakvu donaciju, volonteri će se pobrinuti za transport i proslijediti darove onima kojima su najpotrebniji.

Udruzi možete pomoći i uplatom donacije na žiro račun otvoren u PBZ: HR5123400091116005263.
Poziv na broj 02 251223.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma je neprofitna udruga sa sjedištem u Čakovcu (UOLL) koja djeluje od 1998. godine. Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti, odnosno vodi brigu o oboljelima od leukemije i limfoma, GIST-a (gastrointestinalni stromalni tumor) te oboljelima od srodnih hematoloških bolestima na području Republike Hrvatske.

Emil Vibović, predsjednik

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja