Međimurje Press
Humanitarno

Posjeta i darivanje Odjela pedijatrije ŽB Čakovec

Djeca i stručni djelatnici, odgojiteljice Dijana Majerski, Petra Vadlja i psihologinja Eleonora Glavina, iz skupine Delfinići Dječjeg vrtića Cipelica (područni odjel Vjeverica) 19. lipnja 2023. posjetili su Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Cilj ovog posjeta bio je doniranje dječje odjeće.

Djeca i roditelji pripremili su odjeću koju su djeca prerasla za Festival održivog razvoja. Navedeni Festival održan je u centru Čakovca 13.svibnja 2023. i tijekom njegovog održavanja građani su mogli uzeti navedenu odjeću uz simboličnu donaciju. Odjeća koja je preostala donirana je Odjelu pedijatrije na kojem ponekad borave djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi i/ili niskog socio-ekonomskog statusa. Ovom gestom Delfinići su razveselili i djecu i djelatnike Odjela.  Druženje je završilo u veselom tonu uz pjesmu Kad si u Čakovcu.

Ovo je još jedna aktivnost Delfinića u zajednici u sklopu projekta održivog razvoja To što vidiš nije smeće jer u prirodi se sve okreće koji je nastao na osnovu dječjih zapažanja i interesa. Glavni  cilj ovog projekta je jačanje svijesti javnosti koliko je tema održivosti bitna u suvremenom svijetu i koliko je važno djecu od najranije dobi educirati o održivom razvoju i uključiti ih u aktivnosti koje ga podržavaju.

Gordana Šoltić Siladi

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja