Međimurje Press
Humanitarno

Udomljeni mališani prvi put vidjeli more

Djeca i udomitelji iz Udruge udomitelja djece Međimurja nedavno su posjetili Punat na otoku Krku. Jednodnevni izlet mališanima je ostao u lijepom sjećanju te su se kući vratili s pregršt uspomena.

Bilo je doista nezaboravno. Sama vožnja preko Krčkog mosta izazvala je oduševljenje i radost kod djece koja dosad nisu imala priliku voziti se mostom koji spaja kopno i otok. Djeca su se odlično zabavila, puno toga naučila, a brojni od njih sad su prvi put vidjeli i osjetili more.

Izlet ne bi bio moguć bez Humanitarne udruge Fijolina koja je prepoznala potrebu te tijekom Porcijunkulova organizirala akciju prikupljanja donacija upravo za tu svrhu. Uz građane, svoj doprinos su dali i Grad Čakovec, Grad Mursko Središće, Grad Prelog, Centar za socijalnu skrb Čakovec te Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Prelog.

Zahvaljujemo svim donatorima što podržavaju naš rad i trud kako bi se djeca koja se nalaze u udomiteljskim obiteljima osjećala ravnopravno i prihvaćeno, poručuju iz Udruge udomitelja djece Međimurja.

Andreja Šmitran, mag.nov.

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja