Međimurje Press
Udruge

Inkluzivno nordijsko hodanje: Osnažujuće iskustvo za odrasle osobe s invaliditetom

U sklopu projekta „No Boundaries“, u subotu 9. ožujka u Čakovcu je održana još jedna u nizu zanimljivih aktivnosti kojima se želi potaknuti i povećati sudjelovanje osoba s invaliditetom u sportskim aktivnostima. Ovog puta radilo se o iznimno inspirativnom događaju – eventu nordijskog hodanja namijenjen odraslim osobama s invaliditetom.

Sportski događaji koji se organiziraju u okviru projekta „No Boundaries“,  imaju zajednički cilj – a to je uključivanje osoba s invaliditetom u sportske aktivnosti, promovirati njihovu inkluziju u društvo te podići svijest o važnosti pružanja jednakih mogućnosti za sve.

40-ak sudionika pridružilo se ovom događaju nordijskog hodanja, a program je vodila iskusna i licencirana trenerica, kineziologinja Tanja Mesarić Novak, a svim sudionicima bila je osigurana oprema – štapovi za nordijsko hodanje koji će ostati na korištenje udrugama koje aktivno sudjeluju u projektnim aktivnostima organiziranih u sklopu projekta „No Boundaries“.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, pozdravio je sve sudionike koji su odlučili subotnje jutro provesti u šetnji Perivojem Zrinski. Osmijeh na licima svih sudionika potvrda je uspješnosti još jednog događaja koji je usmjeren prema osobama s invaliditetom i pružanju prilika za sudjelovanje u različitim sportskim aktivnostima kojima se poboljšava njihovo fizičko zdravlje kao i osjećaj pripadnosti zajednici.

Event nordijskog hodanja, treći je event koji je organiziran u okviru projekta  „No boundaries“. U rujnu prošle godine bio je održan „Sportski dan na vodi“ u sklopu kojeg su se osobe s invaliditetom mogle okušati u sportovima na vodi, dok su u listopadu su djeca i mladi s invaliditetom planinarili na Ravnu goru.

Na današnjem događaju prisustvovali su odrasli članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Udruge slijepih Međimurske županije, Udruge za autizam „Pogled“ i Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Projekt „No boundaries“ Međimurska županija provodi uz partnerstvo s Općinom Lendava i Razvojnom koordinacijskom agencijom jezera Balaton. Vrijednost projekta iznosi 200.000 eura, a financiran je iz programa Erasmus+ SPORT, Not-for-profit European sport events.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja