Međimurje Press
Udruge

Nastavak pružanja usluge videće pratnje u Udruzi slijepih Međimurske županije

Udruga slijepih Međimurske županije od 1.1.2022. do 31.7.2023. godine provodi program „Mala podrška, velik uspjeh“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

U tijeku je druga godina provedbe programa, a od 1.3.2023. godine na programu se postojećoj videćoj pratiteljici pridružila još jedna. Međutim, nova videća pratiteljica članovima nije nepoznata jer je već više od godinu dana bila zaposlena u Udruzi preko europskog projekta.

Korisnici obuhvaćeni programom su članovi Udruge; slijepe i praktično slijepe osobe s dodatnim poteškoćama, koje nisu u mogućnosti samostalno obavljati svakodnevne aktivnosti, koje su nesamostalne u kretanju i kojima je nužno potrebna pomoć u samozbrinjavanju. Udruga trenutno ima upisano 140 članova te je usluga videće pratnje dostupna svima njima sukladno njihovim potrebama.

Videće pratiteljice pružaju slijepim osobama usluge prijevoza, pratnje i pomoći u različitim svakodnevnim i socijalnim aktivnostima te pomoć/obuku pri kućanskim i administrativnim poslovima.

Opći cilj programa „Mala podrška, velik uspjeh“ je jačanje socijalnog uključivanja slijepih osoba kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge videćeg pratitelja na području Međimurske županije.

Specifični ciljevi su:

– povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života slijepih osoba na području Međimurske županije;

– poticati što veću samostalnost i neovisno življenje slijepih osoba na području Međimurske županije;

– nastavak zapošljavanja videćeg pratitelja.

PREDSJEDNICA UDRUGE

Marija Ciglar

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja