Međimurje Press
Udruge

Obilježavanje 28. godišnjice rada!

Od 1. do 3. travnja ove godine održalo se 22. Državno prvenstvo u twirlingu i 25. Državno prvenstvo u mažoret plesu u Požegi. Čakovečke mažoretkinje i ove su godine imale predstavnice na oba prvenstva. Prvi dan državnog twirling natjecanja, djevojke su osvojile četiri zlata: Mia Nedeljko u strutting kategoriji najmlađih, Dora Vuk u strutting kategoriji youth, Vita Varga u kategoriji solo 1 štap youth, Emily Vuk u kategoriji rhythmic twirl junior, dok je srebro osvojila Tara Vidović u strutting kategoriji junior. Iduća dva dana na mažoret prvenstvu otplesane su grupne koreografije te sola i dueti s rekvizitima. U kategoriji solo s rekvizitima srebro je osvojila Mia Nedeljko, a natjecale su se još i Anamarija Dančo i Tena Gotal. U kategoriji duo s rekvizitima zlato su osvojile Zara Nedeljko i Tara Vidović, a srebro Klara Golubić i Zita Miličević. U ovoj kategoriji natjecale su se još Tena Gotal i Vita Varga, Anita Bulat i Emily Vuk, Ena Kovačić i Nika Kovačić.

Što se tiče grupnih koreografija, zlatne su juniorke u kategoriji tradicionalni mažoret ples i kategoriji baton flag, a srebro su osvojile juniorke i mlađe juniorke u istoj kategoriji pom poni. Brončane su bile najmlađe predstavnice minime starije u kategoriji tradicionalni mažoret ples. Zlatne grupne koreografije i dueti plasirali su se na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje će se održati ove godine od 13. do 16. listopada u Lignanu u Italiji. Sve twirling natjecateljice plasirale su se na Europsko prvenstvo u Španjolskoj sredinom travnja, no zbog financijskog pitanja nisu prisustvovale istome.

Za juniorski sastav nastupile su redom: Nika Kovačić, Ena Kovačić, Zita Miličević, Klara Golubić, Tara Vidović, Zara Nedeljko, Karolina Horvat, Emily Vuk, Anita Bulat, Leona Huzjak, Hana Pfeifer, Taša Gotal, Franka Strnad, Ana Marija Dančo, Eba Horvat, Dora Vuk, Klara Jurić, Tena Gotal. Mlađe juniorke koje su predstavile svoje koreografije su: Ana Marija Dančo, Vita Varga, Tena Gotal, Eba Horvat, Klara Jurić, Ela Mesarek, Neda Mesarek, Dora Vuk, Ema Blažinčić, Bella Rašperger, Tea Horvat, Ella Pejić, Sara Oletić, Laura Kocijan, Leona Igrec. Naše Minime starije su: Mia Šafarić, Karla Šagi, Mia Nedeljko, Janja Bekina, Mia Komar, Dina Carević, Zara Bujanić, Enja Trupković, Melani Radek, Zara Bogdanić, Helena Makšadi, Helena Treska, Kim Blažeka-Mezga, Leticija Martan, Lea Vidović, Hana Carević, Ela Škvorc, Darla Leček, Mia Munđar, Ina Zadravec, Lorena Novak, Domenika Juras, Marta Zadravec, Lorena Sršan.

Sve natjecateljice Čakovečkih mažoretkinja, njih 52, vratile su se kući okićene odličjem na što su vrlo ponosne. Ova sezona je za njih bila vrlo zahtjevna zbog izolacija i samoizolacija koje su trajale do samih mjesec dana pred natjecanje. Bilo je vrlo izazovno raditi koreografije kada je na treningu znalo nedostajalo do desetak djevojaka u pojedinim grupama. Pojedine pokrete i koreografije izradile su i uvježbavale putem Zoom-a što je također bilo izazovno. Na kraju, sve što su isplanirale, uspješno su odradile, a dokaz tome su odličja koja su donijele s Državnog natjecanja. Ništa ne bi bilo moguće bez predanih trenerica Smiljane Nedeljko, Ive Prprović i Leone Posavec.

U narednim tjednima očekuju ih brojni nastupi, a posebno se vesele njihovoj smotri koju organiziraju 28. svibnja u jutarnjim satima. Program će obogatiti defile i brojni nastupi njihovih gošća mažoretkinja iz susjednih gradova i inozemstva.

Svi ste dobrodošli!

Iva Merdanović

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja