Međimurje Press
Udruge

Aktivnosti za slijepu djecu

Zbog potrebe za boljom socijalnom uključenošću slijepe djece, kreiranjem svrhovitijeg i kvalitetnijeg slobodnog vremena te stjecanjem novih znanja Udruga slijepih Međimurske županije za slijepu djecu organizira razne aktivnosti preko programa „Isti smo mi, kao i svi II“.

Aktivnosti su organizirane za petero slijepe djece, koja su učlanjena u Udrugu.

Za djecu se provode:

– edukativne aktivnosti: učenje stranog jezika, jezični kamp te pripreme za državnu maturu;

– sportsko-rekreacijske aktivnosti: treninzi gimnastike, grupno i individualno vježbanje;

– fizioterapije.

Sportsko-rekreacijske aktivnosti utječu na fizičku spremnost i koriste općem zdravlju slijepe djece, edukativne aktivnosti im razvijaju komunikaciju, potiču kreativno izražavanje i pomažu im u svladavanju školskog gradiva, a rehabilitacijskim aktivnostima osigurana je adekvatna rehabilitacija slijepe djece s višestrukim oštećenjima.

Ovim aktivnostima potiče se društvena integracija slijepe djece u aktivnosti lokalne zajednice, utječe se na poboljšanje njihovog zdravlja, aktivnosti imaju pozitivan učinak na psihosocijalni razvoj, jačanje samostalnosti i samopouzdanja te razvijanje komunikacije slijepe djece.

Program „Isti smo mi, kao i svi“ traje od 1.11.2023. do 1.1.2025. godine, a financira ga Zaklada „Hrvatska za djecu“ iznosom od 9.995,00 eura.

Za roditelje slijepe djece preko projekta „Podrška u samostalnosti“, koji financira Eko Međimurje iznosom od 400,00 eura, organizirana je grupa podrške, na kojoj ih se educira o ulozi razvoja samostalnosti  i socijalnog uključivanja njihove djece.

TAJNICA UDRUGE

Marina Gašparić

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja