Međimurje Press
Udruge

PROSLAVA DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DANA HRVATSKIH BRANITELJA I OBLJETNICE VRO «OLUJA» NA GREBENGRADU

Udruga specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin, u suradnji s partnerskom organizacijom Planinarskim društvom „Grebengrad“, 03. kolovoza 2023. godine organizirala je već tradicionalno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. Obljetnice VRO „Oluja“ na području planinarskog doma na Grebengradu.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice VRO “Oluja” na Grebengradu protekla je u znaku dostojanstvenog sjećanja i počasti prema svim hrabrim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

Na samom početku proslave, sudionici su se postrojili kako bi odali počast svim hrabrim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske. Održan je i minut šutnje kako bi se odala počast njihovoj hrabrosti i žrtvi.

Jedan od emotivnih trenutaka proslave bila je svečana podjela ratnih beretki veterana koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Čin podjele ratnih beretki uveličali su varaždinski župan, Anđelko Stričak (nekadašnji pripadnik Specijalne jedinice policije „RODA“) te predsjednik Udruge specijalne jedinice policije «RODA», Dražen Vitez. Beretke su simbol hrabrosti i požrtvovnosti te predstavljaju sjećanje na njihovu službu i žrtvu.

Kolege iz Zagreba «Zlatni kotač» doprinijeli su svečanom ozračju i promicanju zajedništva, omogućivši izložbu starih ratnih vozila, a uz njih, u našem kulturnom programu, sudjelovala je i Lidija Zečević, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof, sa svojom hvalevrijednom pokretnom knjižnicom-Bibliobus.

I za kraj želimo zahvaliti pokroviteljima, Ministarstvu hrvatskih branitelja te Jadranskom naftovodu d.d., koji su svojim donacijama omogućili kako majice, tako i ratne beretke za sve prisutne veterane Domovinskog rata na događaju koji će vjerojatno ostati u trajnom sjećanju svih sudionika.

Ivo Loborec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja