Međimurje Press
Udruge

Sportskim natjecanjem i druženjem članova obilježen Dan pobjede, domovinske zahvalnosti, hrvatskih branitelja i 28. obljetnica VRO „Oluja“

U povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti,  hrvatskih branitelja i 28. obljetnice VRO „Oluja“ u Društvenom domu u Mihovljanu održano je druženje i  sportsko natjecanje  članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Podružnice Međimurske županije.

Evocirajući i prisjećajući se  uspomena  na dane odvijanja vojno-redarstvene operacije „Oluja“ , dane ponosa i slave, kao i doprinosa međimurskih postrojbi i međimuraca  koje su neposredno sudjelovale u VRO na području Banovine na potezu Jasenovac-Dubica- Kostajnica i Dvora na Uni.

U VRO „Oluja“ bile su angažirane borbena skupina 24.Domobranska pukovnija Varaždin koju su činili pripadnici 2. bojne sastavljene isključivo od Međimuraca, 34. Inženjerijska bojna HV Čakovec, pripadnici Policijske uprave Međimurske jačine satnije, Vod vojne policije u sastavu  69. samostalne satnije  Vojne policije Bjelovar kao i nemali broj  međimuraca u profesionalnim gardijskim i policijskim postrojbama; 1.gbr Tigrovi, 7.gbr Pume, specijalne policije Roda Varaždin i drugih.

Na druženju se okupilo stotinjak hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz čitavog Međimurja, a njih 35 se  natjecalo u disciplini Viseća kuglana. Natjecanje se održalo kao izlučno natjecanje za sastavljanje ekipe Međimurske županije za sudjelovanje na 27. Državnom športskom natjecanju dragovoljaca i veterana domovinskog rata koje će se održati 23. rujna 2023. u Kutini.

Pravu nastupa na Državnom natjecanju stekli su osvajači: 4. mjesta Franjo Marciuš iz Nedelišća, 3 mjesta Vladimir Golubić iz Krištanovca, 2.mjesta Franjo Mavrin iz Belice, i 1. mjesta Željko Kodba iz Čakovca.

Za dobru organizaciju, okrjepu i prehranu pobrinuli su se domaćini članovi ogranka Mihovljan.

Foto: Z.Hergotić

Tajnik podružnice

DRAŽEN TKALEC,struč.spec.ing..chris.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja