medjimurjepress@gmail.com

Projekt “Črna mati zemla”

Danas je u Palači turizma u Čakovcu održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt snimanja dugometražnog filma “Črna mati zemla” koji su predstavili Sandra Herman zamjenica župana Međimurske županije, Dejan Buvač predsjednik Zajednice hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije, Rok Bičak redatelj i koscenarist, Kristian Novak koscenarist i autor romana, te Katarina Prpić izvršna producentica.

Projekt Ćrna mati zemla trenutno je u fazi pretprodukcije s obzirom da se intenzivira audicija u trajanju nekoliko mjesece diljem Međimurske županije. Bit će obuhvaćene sve općine, a na audiciju se pozivaju sve obitelji sa svim svojim članovima starijima od 6 godina. Traže se glumci i statisti za film koji će se snimati 2021.godine, najvećim dijelom u Hrvatskoj, u koprodukciji (Antitalent-Hrvatska i Cvinger Filma -Slovenija).

Črna mati zemla  filmska je adaptacija istoimenog književnog predloška. Riječ je o drugom romanu Međimurca Kristiana Novaka koji je uvršten u najznačajnije hrvatske pisce.

Kako je naznačeno, same audicije počet će u Svetom Martinu na Muri 8. veljače, a završiti 1. ožujka u Strahonincu, a o vremenu održavanja izvijestiti ćemo vas naknadno na stranicama našeg Portala.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*