Međimurje Press
Nekategorizirano

Vinil mjeseca pripao J.R.Augustu

Za J.R.Augusta 2020. godina bit će za pamćenje. Kantautor je nedavno postao vlasnik čak tri Porina, a njegov debitantski album Dangerous Waters, osim pozitivnih kritika publike i stručnjaka, niže uspjehe i u prodaji fizičkih izdanja. Prošli tjedan se našao na listi najprodavanijih albuma u društvu novog izdanja Murky Waters, a prema podacima, Dangerous Waters nosi i titulu Vinila mjeseca svibnja.

Pravo osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni“ te „svjetsko, a domaće“ samo su neki od komentara o albumu koji donosi 10 odličnih izvedbi na engleskom jeziku od kojih su Crucify MeLet`s Get Together i Lead the Way, već dobro poznate domaćoj publici.

Za album je, i cijenjeni glazbeni kritičar Zlatko Gall, imao samo riječi hvale: „Crucify Me […] nudi maestralnu vokalnu izvedbu (s poslovično besprijekornim engleskim) podebljanu zboristima dosežući vrhunce harmonija jednih Mamas & Papas ili Beach Boysa  te emocije kojih se ne bi posramila ni dva Nicka –  Cave i Drake. Let’s Get Together – s razigranim klavirom i raspjevanim zborom – ima himnički naboj gospela i osunčanu melodiju koja „diže iz mrtvih“ dok Lead The Way vraća „priču“ na onu jedinstvenu duhovnost Augustovih – uvjetno rečeno – biblijskih tema“, napisao je za Mixer.hr.

Na drugome mjestu liste domaćih vinila nalazi se album u izdanju Aquarius Recordsa. Riječ je o albumu Aq Total Vinyl 01: Alenovon koji sadrži kompilaciju pjesama u izvedbi bendova Nipplepeople, Yammat, Jinx, Songkillers, Mayales i mnogih drugih. Na trećem mjestu se našao album Time istoimene grupe Time, u izdanju Croatia Recordsa.

Prvo mjesto na stranoj listi prodaje vinila nosi album Pink Floyda naziva Divison Bell. Na drugom mjestu je Dua Lipa s albumom Future Nostalgia, dok je na trećem mjestu album Dukea Ellingtona, Charlesa Mingusa, Maxa RoachaMoney Jungle.

Više o najprodavanijim, novim i povratničkim izdanjima vinila pronađite na linkovima:

Top lista prodaje vinila_domaća_svibanj
Top lista prodaje vinila_strana_svibanj

Fotografije: Croatia Records web, Facebook J.R. August

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja