Međimurje Press
Politika i društvo

Dan ružičastih majica u Srednjoj školi Čakovec

Posljednje srijede u veljači obilježava se Dan ružičastih majica, kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem vršnjačkog nasilja u školama.

Obiteljski centar, Područna služba Međimurska, ove je godine obilježila spomenuti dan s učenicima Srednje škole Čakovec, koji su nizom aktivnosti potaknuti na promišljanje o sve učestalijem obliku vršnjačkog nasilja, onog putem Interneta.

Tim oblikom nasilja obuhvaćene su sve situacije kada je dijete ili mlada osoba izložena napadu svojih vršnjaka, posredstvom Interneta (najčešće korištenjem društvene mreže). Ukoliko se ne prepozna i ne reagira na vrijeme, vršnjačko nasilje putem Interneta može ostaviti ozbiljne emocionalne i socijalne posljedice kod djeteta ili mlade osobe.

Tijekom provedbe radionice, s učenicima se je radilo na prepoznavanju rizičnog ponašanja i nasilja na Internetu, a potom su osmišljavali različite ideje što bi oni, kao pojedinci, mogli promijeniti u svome  djelovanju na Internetu, kako bi se zaštitili od opasnosti virtualnog svijeta, ali i pokrenuli kulturu uvažavanja i tolerancije.

“Aktivnost se provodi u sklopu projekta UP. 02.2.2.12.0031 ZAJEDNO ZA OBITELJ! koji je financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).”

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja