medjimurjepress@gmail.com

Gradovi koji dijele uskrsnice umirovljenicima!

Ovisno o uvjetima isplate idu i do 800 kuna!

Uskrs nam ove godine dolazi neposredno prije lokalnih izbora, a kako se uskrsnice najčešće isplaćuju iz lokalnih proračuna, ove godine bi gradonačelnici mogli biti obzirniji prema starijima. Popisu gradova koji isplaćuju uskrsnice pridružuju se Ozalj, Rovinj, Velika Gorica i Sisak, a jednokratna pomoć varira od 200 do 800 kuna.

Ozalj

Umirovljenici iz Ozlja čija mirovina iznosi do 1.000 kuna mjesečno dobit će 500 kuna jednokratne pomoći, a umirovljenici s mirovinama između 1.000,01 do 1.800 kuna dobit će 300 kuna novčane pomoći.

U iznos mirovine uračunava se mirovina ostvarena u RH i u inozemstvu.

Rovinj

U Rovinju su pojačali uskrsnicu u odnosu na ranije godine. Svim umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 2.200 kuna mjesečno bit će isplaćeno 400 kuna pomoći, a prijašnjih godina se isplaćivali 300 kuna.

Isplate će se odvijati prema popisu dostavljenom od strane HZMO-a te prema evidenciji Upravnog odjela za društvene djelatnosti temeljem prikupljene dokumentacija.

Isplata ide putem tekućih računa, a u tu svrhu potrebno je do 20. ožujka dostaviti ili predočiti osobnu iskaznicu, OIB, broj tekućeg računa i odrezak zadnje primljene mirovine.

Iz Rovinja napominju kako će umirovljenicima kojima je isplaćena jednokratna pomoć povodom božićnih blagdana 2020. godine, ako nije došlo do promjena podataka, sredstva biti isplaćena direktno na tekući račun.

Sisak

Isplata u Sisku počinje u ponedjeljak 8. ožujka na gradskim blagajnama, a umirovljenici će uskrsnice moći podići do subote 3. travnja.

Oni s mirovinom do 2.000 kuna dobit će 300 kuna, a umirovljenici s mirovinom između 2.000,01 i 5.000 kuna dobit će 200 kuna. Na 200 kuna sisačke uskrsnice imaju pravo i svi nezaposleni.

U slučaju da umirovljenik ne dobije obavijest o isplati uskrsnice, pravo na isplatu može ostvariti osobnom iskaznicom (radi potvrde prebivališta) i zadnjim odreskom mirovine od banke ili HZMO-a.

Ako umirovljenik ne može podignuti svoju uskrsnicu, može za to zadužiti drugu punoljetnu osobu koja će je podignuti na temelju obavijesti ili drugih navedenih dokaza uz predočenje vlastite osobne iskaznice i osobne iskaznice umirovljenika.

Velika Gorica

Kako nam je potvrdio zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Ervin Kolarec, grad će po prvi puta umirovljenicima isplatiti uskrsnice.

Umirovljenici koji imaju mirovinu do 1.000 kuna dobit će 800 kuna uskrsnice, a oni koji imaju od 1.000,01 do 2.000 kuna dobit će 400 kuna uskrsnice.

Umirovljenici koji su prošle godine upisani u Evidenciju u svrhu isplate božićnica ne moraju se ponovno upisati, a uskrsnicu mogu preuzeti u poslovnici FINA-e.

Umirovljenici koji prošle godine nisu primili božićnicu, a kvalificiraju se za uskrsnicu, trebaju podnijeti propisani obrazac za prijavu u Evidenciju umirovljenika Velike Gorice.

Josip Mihaljević

Izvor:https://www.mirovina.hr/

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*