Međimurje Press
Političke stranke

Domovinu treba voljeti i čuvati- HDZ Međimurske županije svečano proslavio Dan državnosti u Hodošanu

Svetom misom za Domovinu i branitelje u Hodošanu, Hrvatska demokratska zajednica Međimurske županije obilježila je Dan državnosti. Jučerašnji dan svečano je obilježen u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Hrvatskog sabora prije 33 godine. Tim je činom završeno razdoblje komunističkog jednostranačja i otvoren je put demokratizaciji i suverenosti Republike Hrvatske, pri čemu su tadašnji zastupnici, odnosno prvi saziv sabora imali veliku ulogu. Pod predsjedanjem Žarka Domljana izglasan je novi demokratski Ustav, donesena je Ustavna odluka Sabora Republike Hrvatske o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, kao i Odluka o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Nakon svete mise koju je predvodio vlč. Darko Kelemenić, župnik Župe Sveti Juraj u Trnju, položen je vijenac i upaljene su svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima u znak sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i žrtvu koju su podnijeli za hrvatsku samostalnost. Prigodnim govorima obratili su se predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije Ljubomir Kolarek, saborski zastupnik Dražen Srpak i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Donji Kraljevec Branko Međimurec.

Druženje je nastavljeno u prostorijama NK Hodošan uz brojne članove i simpatizere u organizaciji Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije, OO HDZ-a Donji Kraljevec  i Temeljnog ogranka HDZ-a Hodošan.

HDZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja