Međimurje Press
Političke stranke

HNS: Ne smijemo dopustiti da građani u 21. stoljeću riskiraju vlastite živote!

Riskiraju vlastite živote zbog elementarne potrebe da se ugriju u zimskim mjesecima

Nažalost, ponovno nas je jučer zatekla još jedna vijest o trovanju ugljičnim monoksidom. U ovom slučaju dijete je stabilno i želimo mu brz oporavak, no pitamo se hoćemo li se i dalje oslanjati na puku sreću?

Sezona grijanja tek je započela i postoji konkretan način da se ovakve tragedije u budućnosti izbjegnu i da građani u 21. stoljeću ne riskiraju vlastite živote zbog elementarne potrebe da se ugriju u zimskim mjesecima.

Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati je nedavno poslala inicijativu prema Ministarstvu gospodarstva kojom tražimo propisivanje obveze ugradnje detektora ugljičnog monoksida u sva kućanstva s trošilom na plin o trošku opskrbljivača plinom.

Očekujemo stoga što skorije očitovanje ministarstva te pokretanje izmjena mjerodavnih propisa kako bi se ova naša prvenstveno sigurnosna inicijativa što prije implementirala u praksi i kako bi se u budućnosti izbjeglo ponavljanje tragičnih slučajeva trovanja ugljičnim monoksidom kakvima nažalost, gotovo redovito svjedočimo tijekom zimskih mjeseci.

Ured za odnose s medijima

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja