Međimurje Press
Političke stranke

MDS: Peticija dostavljena HŽ Putničkom prijevozu!

Željko Pavlic, vijećnik MDS-a u Skupštini Međimurske županije, predsjednik MDS-a i pokretač Inicijative i Peticije kojima se traži od HŽ Putničkog prijevoza da osigura uvjete za uvođenje direktnih putničkih linija, bez predsjedanja, od Čakovca, kao regionalnog sjedišta Međimurske županije, preko Zaboka, do Zagreba, dostavio je Peticiju na adresu HŽ Putničkog prijevoza i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu. Peticiju je od 02. 01. 2024. godine potpisalo 761 građana.

Da bi dostavio Peticiju, Pavlic je za putovanje u Zagreb odlučio koristiti vlak, i to liniju koja vozi „najbrže” do Zagreba; Čakovec 4:47, Varaždin 4:58, Koprivnica 5:50, Zagreb 7:22. Ukupno trajanje putovanja 2:35, uz 2 presjedanja.

Uz Peticiju Pavlic je dostavio i svoj Zaključak kojim se poziva HŽ Putnički prijevoz da osigura uvjete za uvođenje direktnih putničkih linija, bez presjedanja, od Čakovca, kao regionalnog sjedišta Međimurske županije, preko Zaboka, do Zagreba, a koji je Skupština Međimurske županije jednoglasno usvojila na svojoj 15. sjednici, 21. 12. 2023. godine, podršku Inicijativi Gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini, podršku Inicijativi od strane struke, Davida Kundiha univ. mag. ing. traff. i zastupničko pitanje zastupnice u Hrvatskom saboru dr. Andreje Marić ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću.

MDS zahvaljuje svima na podršci ovoj Peticiji i Inicijativi!

U MDS-u se nadaju da će HŽ Putnički promet i Ministarstvo registrirati i respektirati ovu Inicijativu, kako bi se ukinula prometna blokada Međimurja, pogotovo željeznička, i nadaju se pozitivnom odgovoru s obzirom da su ovu Inicijativu podržale jedinice regionalne i lokalne samouprave, građani svojim potpisima i struka.

(MDS)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja