medjimurjepress@gmail.com

Nakon pola godine Štromarove vlasti, HNS traži novog predsjednika!

Predrag Štromar nije bio niti šest mjeseci predsjednik HNS-a i već mu je dosta. Odlučio se povući s te dužnosti!

MJESTO PREDSJEDNIKA HNS-A  PONUĐENO ŽUPANU MEĐIMURSKE ŽUPANIJE MATIJI POSAVCU

Statut HNS-a propisuje da se najkasnije 150 dana nakon parlamentarnih, moraju održati unutarstranački izbori. Ali, s obzirom na to da je Štromar za predsjednika stranke izabran krajem svibnja, postoji mogućnost statutarne odluke kojom bi on bio potvrđen kao predsjednik s mandatom od četiri godine. To je jednom primijenjeno u slučaju Ivana Vrdoljaka.

“‘Mislim da sam svoje napravio. Ostali smo parlamentarna stranka, a sada je red na drugima da joj podignu rejting -izjavio je Predrag Štromar, i dodao kako je došlo vrijeme za nove ljude koji će podići rejting i pripremiti stranku za važne lokalne izbore. Ne podnosim ostavku, ostajem član HNS-a i zastupnik u Saboru, a na unutarstranačkim izborima kandidirat ću se za neku nižu funkciju, a ako stranka tako odluči, spreman prepustiti svoje mjesto u parlamentu”.

Kako se priča, Štromar se sukobio sa stranačkim kolegom i bivšim predsjednikom kluba zastupnika, Miloradom Batinićem, koji navodno želi preuzeti stranku. Želio je to i prije 6 mjeseci. No obojica sukob opovrgavaju, a Batinić ne želi potvrditi hoće li se kandidirati za predsjednika.

Oni koji ne podupiru Batinića, a takvih je podosta u stranci, na čelu HNS-a žele vidjeti mlađeg predsjednika koji će dati novi zamah ovoj nekada jakoj stranci. Zanimljivo je spomenuti,  da je to mjesto nedavno ponuđeno nekadašnjem članu stranke i predsjedniku Središnjeg odbora, županu Međimurske županije Matiji Posavcu.

Hoće li Posavec postati treći predsjednik HNS-a u godinu dana, ovisi isključivo o njemu i nejgovoj daljnjoj političkoj karijeri.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*