medjimurjepress@gmail.com

Novinari u Čakovcu ostali prikraćeni za odgovore Bernardića o Mladenu Novaku

DAVOR BERNARDIĆ OSTAO JE NJEM NA PITANJA O STATUSU MLADENA NOVAKA I MEĐIMURSKOG SDP-A

Nakon današnjeg potpisivanja koalicijskog sporazuma MDS-a i ulaska u ekipu RESTARTA za predstojeće parlamentarne izbore te netom održane pressice, a nakon izlaganja Željka Kolara nositelja liste za 3. Izbornu jedinicu, Željka Pavlica predsjednika MDS-a te Davora Bernardića pretendenta za premijera, puno toga ostalo je nejasno, pa čak i čudno, s obzirom da Bernardić nije želio odgovoriti ni na jedno pitanje čakovečkih novinara o statusu Mladen Novaka, predsjednika SDP-a Međimurske županije.

Željko Kolar naznačio ja  kako je SDP u najvećim krizama koje je redom nasljeđivao od HDZ-a s koalicijskim partnerima vraćao Hrvatsku u normalu. Spomenuo je kako imaju jasan cilj i ovoga puta i to za sve četiri godine predstojećeg mandata.

Željko Pavlic iskazao je zadovoljstvo sporazumom, pogotovo jer RESTART osigurava Međimurju i njegovim građanima veće plaće i bolji život u Hrvatskoj.

Davor Bernardić ponovno je kao i uvijek dosada naglasio vrijednost Međimurja i njegovih ljudi. Želi potpuni restart države. Kad osvoje vlast, rekao je, odmah će dići minimalnu plaću na 4.000 kuna neto. Nadalje, za plaće do 5.000 kuna neto, porez će biti nula. Storit će poticajno okruženje s rezanjem države administracije, u startu će smanjiti broj ministarstava, ali i općine i gradove, ne limitirajučći sredstva onima koji ostanu. Ono što je ključno, Hrvatska ovako kakva je danas ne može funkcionirati. Korupcija je u svakoj pori društva  i 150 tisuća iseljenih samo u mandatu HDZ-a, najbolji je pokazatelj u kojem smjeru ide zemlja. Obećao je digitaliziranje svih javnih usluga, procesa i servisa. Napomenuo je, kako smo najkorumpiranija zemlja i zato trebamo kompletan restart upravljanja državom. Najavio je uvođenje poreznog Uskoka, donošenju zakona o porijeklu imovine, ali i reformu pravosuđa. U turizmu, malim će iznajmljivačima uvesti međustopu PDV-a od 10%.

Bernardić je naglasio kako pregovara s Matijom Posavcem, da se čuo s njim rano ujutro i da su se približili dogovoru da ide na listu SDP-a, Na pitanje novinarke N1 dal’ je to korektan i pametan potez prema drugim članovima SDP-a koji su u toj stranci već 20 godina te kako to da Posavec o kojem u HNS-u imaju negativno mišljenje, bude drugi na listi? Odgovorio je da je Posavec bio već na listi SDP-a i to 2016.godine.

Najavio je da će na listi RESTARTA za Hrvatski Sabor biti još nekoliko Međimuraca.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*