Međimurje Press
Političke stranke

Prva inicijativa Nezavisne platforme Sjever bit će vraćanje bolnice županijama

U srijedu, 15.svibnja u jutarnjim satima predsjednik Nezavisne platforme Sjevera Matija Posavec zbog zakonske nemogućnosti istovremenog obavljanja funkcije saborskog zastupnika i župana predao je tajništvu Hrvatskog sabora zahtjev za trenutnim mirovanjem mandata zastupnika u Hrvatskom saboru do završetka mandata župana, te će ga u tom razdoblju mijenjati Ivica Baksa, aktualni potpredsjednik Skupštine Međimurske županije i tajnik Nezavisne platforme Sjever. Uz njega, mandat zastupnika u Hrvatskom saboru započet će i Dubravko Bilić, gradonačelnik grada Ludbrega.

Nezavisna platforma Sjever imat će u Hrvatskom saboru svoj Klub zastupnika u kojem će uz zastupnike NPS-a biti zastupnice stranke Centar, Marijana Puljak iz Splita, te Viktorija Knežević odvjetnica iz Dubrovnika, koja će u Hrvatskom saboru biti zamjena aktualnom gradonačelniku grada Splita Ivici Puljku. Uz konstruktivnu  suradnju sa klubom zastupnika IDS-a kojeg predvode predsjednik stranke i načelnik općine Barban Dalibor Paus i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ovakav zajednički raspored garancija je provođenja svih politika komuniciranih u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore, jačanje vrijednosti Sjevera Hrvatske te jačanje hrvatskih regija i regionalno povezivanje.

Prve aktivnosti koje će novoizabrani zastupnici Nezavisne platforme Sjever u Hrvatskom saboru provoditi  jesu davanje amandmana na Zakon o zdravstvenoj zaštiti prema kojem će se omogućiti da županije koje nemaju na svom području specijalne bolnice zadrže osnivačka prava nad općim i županijskim bolnicama, a temeljne ideje koje će promovirati su daljnje i veće ulaganje u cestovnu i željezničku infrastrukturu na području sjevera Hrvatske. Zastupnici će se uključivati u sve rasprave, davati prijedloge i inicijative te kvalitetno zastupati interese svoga kraja. Sve ono što smo govorili u kampanji, smjer kojim idemo, način političkog pozicioniranja nastojat ćemo zajedno ostvariti, a to je snažna borba za interese našeg sjevera i građana koji ovdje žive. Okupljanje građanskog političkog centra i korektiv novoj parlamentarnoj većini bit će u našem fokusu.

Predsjednik stranke Matija Posavec istaknuo je kako je Nezavisna platforma Sjevera postala parlamentarna stranka, imat će svoj klub zastupnika u Hrvatskom saboru, te će sigurno politička pozicija Sjevera biti jače zastupljena u hrvatskoj politici. Dubravko Bilić, kao dugogodišnji gradonačelnik grada Ludbrega, svoje će iskustvo i znanja koristiti za aktualizaciju problema hrvatskog sjevera i predlaganje aktivnosti za njihovo rješavanje s posebnim naglaskom na probleme lokalne i regionalne uprave i samouprave, dok će Ivica Baksa, uspješan međimurski poduzetnik sa iskustvom potpredsjednika Skupštine Međimurske županije, provoditi projekte i programe u interesu naših građana, s naglaskom na poboljšanje gospodarstva, prometne infrastrukture i zdravstva.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja