Međimurje Press
Političke stranke

SDP povodom Dana žena poziva na predstavu „Kod kuće je najgore“

SDP vas poziva na već tradicionalno obilježavanje Dana žena predstavom kazališta KNAP „Kod kuće je najgore“ u srijedu, 08. ožujka 2023.g. u Centar za kulturu Čakovec s početkom u 18,00 sati.

Nastala je prema istoimenom djelu Ephraima Kishona, u kojem taj slavni satiričar opisuje svakodnevne situacije iz obiteljskog života na svoj zabavan način. Na scenu ju je postavio Boris Kovačević, a glume Dunja Fajdić i Marko Hergešić.

Avanture Indiane Jonesa, Supermana ili Robina Hooda blijede pred avanturama iz svakodnevnog života “malog” čovjeka kakve nam prikazuje Kishon. Potraga za izgubljenom dudom, kupnja stroja za pranje rublja ili odlazak na godišnji odmor u Kishonovoj interpretaciji predstavljaju prvorazredan avanturistički čin nas običnih smrtnika. Te humoreske o našim “svakodnevnim pustolovinama” savršeno precizno dijagnosticiraju naše mane i slabosti i, naravno, pršte od vedrog, samoiscjeljujućeg Kishonovskog smijeha.

Djela Ephraima Kishona prevođenija su od Biblije. Njegove knjige prisutne su u Hrvatskoj od 70-ih godina prošlog stoljeća i od tada se ne prestaju prepričavati po gradskim kafićima. Kishonov pronicljiv, samoironičan pogled na svijet i na naše skrivene i javne navike toliko se stopio s hrvatskim mentalitetom da ga s pravom možemo smatrati i domaćim piscem.

SDP Međimurske županije

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja