Međimurje Press
Showtime

Čakovečke mažoretkinje spremne za Državno prvenstvo!

Članice Čakovečkih mažoretkinja jučer su održale generalnu probu na kojoj su otplesale ukupno 22 zanimljive koreografije koje će ovog vikenda predstaviti na Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Krapini.

Od početka sezone četiri skupine marljivo uvježbavaju 12 grupnih koreografija s kojima će predstaviti svoju Udrugu i Grad Čakovec na prvenstvu. Osim grupnih, pripremile su 10 solo i duo koreografija s različitom tematikom. Na prvenstvu će nastupiti petnaestak timova iz cijele Hrvatske, a Čakovečke mažoretkinje odlaze s ukupno 92 člana u pratnji četiri iskusne trenerice Smiljane Nedeljko, Ive Merdanović, Leone Posavec i Tihane Novak te u pratnji roditelja i navijača koji ih podržavaju i bodre u njihovima nastupima.

Prisjetimo se, prošle godine imale su vrlo uspješnu sezonu. S državnog natjecanja vratile su se s 4 zlata, 3 srebra i 5 bronci te osvojile titulu europskog prvaka u Bugarskoj i svjetskog prvaka u Engleskoj u kategoriji Flag Baton Team mlađi juniori.

Odlazak na Državno prvenstvo sufinanciran je sredstvima Grada Čakovca, a djevojčicama je to nagrada za uložen trud tijekom godine i prilika da pokažu svoje vještine baratanja štapom. Oni najbolje ocijenjeni imaju priliku plasirati se na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje se ove godine održava u Nizozemskoj.

Iva Merdanović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja