Međimurje Press
Gastronomija

Na MESAP-u održan Festival mladog vina

U subotu, 28. listopada u suradnji Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ Štrigova te MESAP-a održan je Festival mladog vina. Deset međimurskih vinarija po šesti put na tržište je izbacilo Mlado Međimurje, mlado vino iz berbe 2023. Vino očarava svojom nježnom notom, živahnošću i neodoljivim šarmom. Svojstvena mu je blagost okusa, umjeren udio alkohola, izazovan miris te osvježavajuća lepršavost.

Svoja mlada vina predstavile su vinarije Banfi, Cmrečnjak, Dvanajščak Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl – Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar.

Podršku mladim vinarima te njihovim vinima dali su i Matija Posavec, međimurski župan, Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Darko Radanović, pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije, Nikola Novak, načelnik Općine Nedelišće, te ostali ljubitelji mladog vina. Na samom predstavljanju svojim energičnim nastupom oduševio je Zodiac bend.

 Festival mladog vina je prilika da se zajedno radujemo novim degustacijama i otkrijemo sve čari kojima nas mlada vina mogu očarati. Upravo kao što mladi ljudi donose energiju i inovaciju u svijet, mlada vina donose svježinu vinskoj industriji. – rekao je Robert Horvat, predsjednik Društva „Hortus Croatiae“ te nastavio: Naša želja na ovom festivalu je da se povežemo s mladim vinima, da osjetimo njegovu lepršavost i svježinu i prenesemo tu strast dalje. Neka nam svaki gutljaj donese radost i neka nam svaki trenutak ovog festivala ostane u srcu kao dragocjena uspomena. – rekao je Robert Horvat, prilikom predstavljanja mladog vina.

Predstavljena mlada vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina diljem Hrvatske; Vrutak, Puni Sepet, Bornstein, Vivat fina vina, Miva, Wine & more i Magma. Mlada vina možete pronaći i u restoranima i barovima, a također možete naručiti od vinara.

Tekst i foto:” Hortus Croatiae”

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja