Međimurje Press
IT

Radionica PLAY MY GAME

DJECO, imate li strast prema računalnim igrama? Jeste li ikada sanjali o tome da sami kreirate vlastitu igru? Imamo sjajne vijesti za vas! Pozivamo vas da se prijavite na radionicu “Play My Game” koja će se održati u sklopu projekta “FROM ZERO TO STEM HERO“. Ova interaktivna radionica namijenjena je za učenike od 11 do 13 godina koji žele naučiti kako razvijati vlastite računalne igre koristeći Pygame Zero i Raspberry Pi računala.

Što možete očekivati na radionici:

  1. Upoznavanje s Pygame Zero-om: Naučit ćete osnove Pygame Zero-a, popularnog okvira za razvoj računalnih igara, koji je jednostavan za upotrebu i idealan za početnike.
  2. Razvoj vlastitih igara: Koristeći Pygame Zero, otkrit ćete kako kreirati likove, pozadine, objekte i prepreke, te kako implementirati osnovne interakcije i logiku igre.
  3. Korištenje Raspberry Pi računala: Osim Pygame Zero-a, naučit ćete kako koristiti Raspberry Pi računala i integrirati ih u svoje igre. Imat ćete priliku istražiti mogućnosti Raspberry Pi-ja i kako ga iskoristiti za stvaranje jedinstvenih igračkih iskustava.
  4. Kreativnost i suradnja: Potičemo vašu maštu i kreativnost! Radit ćemo u grupama kako bismo potaknuli suradnju i razmjenu ideja. Svaki polaznik će imati priliku razviti vlastitu igru i predstaviti je ostalim sudionicima.
  5. Zabava i nova prijateljstva: Osim što ćete se naučiti razvijati igre, radionica je prilika za upoznavanje novih prijatelja koji dijele istu strast prema računalnim igrama i tehnologiji. Zajedno ćemo se zabaviti i stvoriti nezaboravne uspomene.

Radionica “Play My Game” će se održavati kroz 6 termina počevši od slijedećeg utorka 6.6.2023. godine s početkom u 19h u informatičkoj učionici Metalske jezgre Čakovec.

Za sudjelovanje je potrebno prethodno se prijaviti putem ovog web obrasca:

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto!

Obveza svakog roditelja je da za svoje dijete ispuni i ovjeri potpisom suglasnost za prisustvovanje spomenutoj radionicu. Ista suglasnost biti će pravovaljana i za druge radionice koje će se održavati u sklopu projekta.
Prijavnicu skinite putem ovog linka:

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost korisnika.

Kristina Klobučarić, univ.spec.oec.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja