medjimurjepress@gmail.com

306 oboljela u Hrvatskoj, donosimo mjere samozaštite!!!

Trenutno je potvrđeno ukupno 306 osoba zaraženih koronavirusom -objavio je danas ministar Vili Beroš. Na konferenciji Nacionalnog stožera naglašeno je da je zabranjen izlazak s mjesta boravišta.

MEĐIMURJE PRESS DONOSI VAM VAŽNE MJERE SAMOZAŠTITE:

Nosite isključivo jedan par cipela kada izlaziti, i po povratku ih NE unosite u kuću. Čini se da virus preživljava 9 dana na asfaltu, zato su bila sva ona dezinficiranja koja su provodili kinezi, a sada ih počinju primjenjivati na ulicama Milana. To ne objavljuju javno kako ne bi širili paniku, već ovim putem. Molim vas uzmite u obzir preporuku.

Virus je fizicki velik, težak i zato ne lebdi nego pada, na rukama se zadžzava 5-10 min, na odjeći i tkaninama par sati, na metalu (brave i sl.) i do 12 sati.

Neotporan je na temperaturu >23C. Zato treba prati ruke toplom vodom, izlagati se suncu, prati garderobu i boraviti na suncu. Zato sšto je velik, ne prolazi lako kroz zaštitne maske. 5-10 min, koliko se virus zadržava na rukama, dug je period, za to vrijeme se može jesti, dirati nos, oči, usta… Zato je važno često prati ruke toplom vodom. Naravno, izbjegavati gužve i boravak u malim prostorijama..

Prvo se naseljava u nosu i grlu, grebucka, draži. Ne izaziva sekreciju iz nosa (važno za diferenciranje u odnosu na druge virusne infekcije!) Dok je tu, piti tople napitke, toplu vodu, ne koristiti hladno i led. Ispirati grlo (prijedlog Betadine za grlo), da se ne spusti dolje. Pritom se kašlje, suho, nadražajno, bez sekreta. Ovo traje 2-4 dana. Dakle, najvažnije NEMA SEKRETA IZ NOSA.

Nakon toga, poslije 5-6 dana, virus može sići u pluća i tada se javlja povišena temp., Suh kašalj i plitak dah (teško disanje) su znak da je virus u plućima.
Znači, pokušati da virus ne ode u pluća.
Najsigurnija razdaljina od zaraženog je >3m.

Novi koronavirus NCP * možda neće pokazati znakove infekcije već nekoliko dana, * prije čega nije moguće znati je li osoba zaražena. Ali do trenutka kada imate temperaturu i / ili kašalj i odete u bolnicu, pluća su vam već oboljela od 50% fibroze i prekasno je!

Tajvanski stručnjaci predlažu da napravite jednostavnu provjeru koju možemo sami napraviti svako jutro:
Duboko udahnite i zadržite dah više od 10 sekundi. Ako ga uspješno dovršite bez kašlja, bez nelagode, osjećaja ugnjetavanja itd., To pokazuje da u plućima nema fibroze, što u biti znači da nema infekcije.

U takvim kritičnim vremenima to provjerite svako jutro u okruženju s čistim zrakom!
Ovo su ozbiljni i izvrsni savjeti kineskih liječnika koji su liječili slučajeve COVID-19. Svi bi trebali biti sigurni da su im usta i grlo vlažni, nikako da se SUŠE. Pijte nekoliko gutljaja vode barem svakih 15 minuta. ZAŠTO? Čak i ako vam virus dospije u usta … voda ili druga tekućina izbacit iće ga kroz jednjak i u želudac. Jednom u trbuh … Želučana kiselina želuca ubit će sav virus. Ako redovito ne pijete dovoljno vode … virus može ući u vaše dišne ​​putove i pluća. Vrlo je opasno.

Podijelite ove informacije sa svojom obitelji, prijateljima i poznanicima, za * solidarnost i građanski smisao * !!!!

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*