Međimurje Press
Policija

Lopovi ne miruju!

Dani vikenda, 20., 21. i 22. ožujka 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i četiri krađe. Materijalna šteta kod svih krađa pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu u prostorije benzinske postaje u Murskom Središću:

Jučer, 23. ožujka 2020. godine oko 23 sata u Mursko Središću, Ulici Josipa Broza Tita, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije benzinske postaje odakle je ukrao veću količinu cigareta.

Prilikom izlaska iz objekta počinitelja su uočili policijski službenici u ophodnji, a koji su se uputili na mjesto događaja zbog uključenja alarmnog uređaja. U tom trenutku počinitelj se dao u bijeg te je odbacio ruksak i putnu torbu ispunjenu štekama različitih vrsta cigareta. Pregledom bliže i šire okolice mjesta događaja počinitelj nije pronađen.

Policija nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

NESRETNI SLUČAJ – DOPUNA DOGAĐAJA

Utvrđen uzrok skliznuća s tračnica putničkog vlaka

Kako smo već ranije izvijestili u petak, 20. ožujka 2020. godine u 7 sati i 8 minuta u Čakovcu prilikom izlaska iz Željezničkog kolodvora Čakovec, putnički vlak koji prometuje na relaciji Varaždin – Čakovec – Kotoriba, skliznuo je s tračnica.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je putnički vlak zbog skretanja na krivi kolosijek skliznuo s tračnica, a što je prouzrokovano automatizmom putem uređaja koji je postavljen na prugu upravo zbog sprečavanja izazivanja željezničkih nesreća.

U događaju nitko od putnika i službenog osoblja nije ozlijeđen te nije nastupila materijalna šteta. Putnicu su odmah nakon događaja nastavili vožnju zamjenskim vlakom.

O događaju podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec kod 39-godišnjaka zaplijenili marihuanu

U petak, 20. ožujka 2020. godine u kasnim večernjim satima u Čakovcu, u Trnavskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec zbog sumnje u posjedovanje opojnih droga pristupili su provjeri identiteta za dvojicu muškaraca, koji su se nalazili u parkiranom osobnom automobilu čakovečkih registarskih oznaka.

Na prethodni poziv policijskih službenika 39-godišnjak dragovoljno je predao dva PVC smotuljka ispunjena marihuanom ukupne težine 6,6 grama, a koju je neovlašteno posjedovao.

Drogu su policijski službenici oduzeli, dok će se protiv 39-godišnjaka s područja grada Čakovca, podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama nisu evidentirane prometne nesreće.

NEDOPUŠTENO NOŠENJE/KORIŠTENJE ORUŽJA NA JAVNIM I DRUGIM MJESTIMA

Prelog – muškarac šetao ulicom sa sabljom u ruci

U petak, 20. ožujka 2020. godine oko 14 sati i 40 minuta u Prelogu, ispred obližnje mesnice u Glavnoj ulici, 58-godišnjak je držao u ruci ručno izrađenu sablju dužine oštrice 65 cm te je time uznemirio prisutne građane.

Policijski službenici oduzeli su sablju te će protiv 58-godišnjaka s područja općine Sveta Marija podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (prekršajni odjel) zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Vozač zbog upravljanja automobilom pod zabranom i pod utjecajem alkohola završio u zatvoru

Jučer, 22. ožujka 2020. godine u 1 sat i 20 minuta u Nedelišću, Ulici Martina Viljevca, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u kontroli prometa zaustavili su Fiat Bravo, čakovečkih registarskih oznaka, kojim  je  upravljao 37-godišnjak s područja općine Mala Subotica.

Provedenim nadzorom vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,82 promila te za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Ujedno, utvrđeno je kako mu je početkom veljače 2016. godine istekao rok važenja vozačke dozvole.

Zbog višestrukog ponavljanja istovrsnih prometnih prekršaja vozač je uhićen, a potom je uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurna sutkinja prihvatila je prijedlog policije te je okrivljeniku odredila zadržavanje najduže do 15 dana.

Policijski službenici sproveli su 37-godišnjaka u Zatvor, u Varaždinu.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati akcije „Alkohol“

U noći sa subote na nedjelju (21./22. ožujka 2020.) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol”.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 13 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– četiri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0 do 0,5 promila – jedan prekršaj,

– od 0,5 do 1 promila – jedan prekršaj,

– od 1 do 1,5 promila – jedan prekršaj,

– iznad 1,5 promila – jedan prekršaj,

– prekršaj odbijanja testiranja na prisutnost droga u organizmu,

– prekršaj nepropisne brzine kretanja u naselju od 10 do 20 kilometara na sat veće od dopuštene,

– prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima,

– prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilom,

– prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima te

– četiri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,82 promila, utvrđena je u nedjelju, 22. ožujka 2020. godine u 1 sat i 20 minuta u Nedelišću, Ulici Martina Viljevca, kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila.

VAŽENE OBAVIJESTI ZA GRAĐANE

Poštovani predstavnici medija podsjećamo vas na nekoliko važnih obavijesti o kojima je potrebno dodatno izvijesti sve žitelje Međimurske županije:

  1. Važna obavijest građanima: Privremena obustava javnog prometa!

  2. Važna obavijest građanima: Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

  3. Ukupno dosad 306 zaraženih osoba u Hrvatskoj

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja