Međimurje Press
Korisni savjeti

Besplatno savjetovanje građana o izlasku iz duga u Fini u Čakovcu!

Na adresi Fine u Čakovcu, O. Keršovanija 7, građani mogu od 02. veljače do 02. ožujka 2023. godine dobiti besplatne individualne savjete o izlasku iz duga svaki četvrtak od 10-16 sati.

Savjetovanje o izlasku iz duga za građane provodi se u sklopu EU projekta “Skok iz duga”, u organizaciji nositelja projekta – Unije potrošača Hrvatske, udruge za financijsku inkluziju Padobran i BE-ON savjetovanje kao partnera, te u suradnji s Finom.

Uz stalno savjetovalište u Zagrebu, u studenom i prosincu savjetovališta su bila otvorena u Splitu i Rijeci, tijekom siječnja i do 7. veljače u Osijeku, a sada uslugu besplatnog savjetovanja mogu dobiti i građani u Čakovcu. Nakon Čakovca, savjetovalište će se otvoriti i u Puli. U Zagrebu savjetovalište radi svaki utorak i četvrtak, u poslovnici Fine u Ulici grada Vukovara 70 od 10-14 sati.

Individualno financijsko savjetovanje o izlasku iz duga iskustveno je potvrđeno kao jedan od najučinkovitijih načina rješavanja problema prezaduženosti. Savjetovanje će pružati neovisni stručnjaci prezaduženim ili potencijalno prezaduženim građanima s ciljem pronalaska najboljeg mogućeg načina za izlaz iz prezaduženosti. Ono može uključivati pružanje informacija o financijskim proizvodima i uslugama, planiranje i uravnoteženje budžeta, pomoć u postupku sklapanja nagodbi s vjerovnicima, pregovore s kreditorima i savjete u upravljanju računima.

Cilj savjetovanja je analiza financijskog stanja koja uključuje obradu svih potrebnih podataka i dokumentacije o prihodima, obvezama, vjerovnicima, ovršnim ispravama i slično. Ovisno o rezultatima analize, građani dobivaju konkretan savjet za pokretanje rješenja. Najava dolaska nije potrebna, a ukoliko građani nisu u mogućnosti doći u radnom vremenu savjetovališta, za dogovor o terminu osobnog savjetovanja, te ostale informacije, mogu se javiti na broj 01 4844 877 ili putem e-maila padobran@padobran.hr.

FINA – Financijska agencija

Služba za komunikacije i marketing

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja