Međimurje Press
Korisni savjeti

Inner Wheel klub Prelog organizirao zanimljivo predavanje Meno Cure

U organizaciji Inner Wheel kluba Prelog, u subotu 25. studenog, održano je zanimljivo predavanje, namijenjeno svim ženama, pod nazivom Meno Cure.

Predavanje se održalo u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, a sve je pozdravio na početku i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

O brojnim zanimljivim temama, govorile su predavačice Sanja Toljan, dr.med., specijalistica anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja, Martina Jerbić, dr.med., specijalistica ginekologije i opstetricije te Asja Petersen, kineziologinja i idejna začetnica projekta MENO CURE. Teme koje su one obradile bile su redom: “Kako prirodno balansirati perimenopauzu”, “Hormonsko nadomjesno liječenje” i “Uloga tjelesne aktivnosti u prevenciji perimenopauze i menopauze”. Na panel predavanju žene su tako mogle saznati sve o promjenama koje su normalne za svaku ženu i o popratnim simptomima koji se mogu ublažiti i ne trebaju biti dio  svakodnevice. „Menopauza donosi velike fiziološke promjene koje značajno utječu na psihofizičko zdravlje žene, ali i na njezinu okolinu – obitelj, radnu sredinu, prijatelje i širu zajednicu.

Tijekom ovog razdoblja, dolazi do pada aktivnosti mnogih važnih hormona, što može rezultirati raznovrsnim simptomima poput valova vrućine, noćnih znojenja, nesanice, promjena raspoloženja i koncentracije, suhoće sluznica, stanjenja i osjetljivosti kože, te promjena u krvožilnom sustavu, zglobovima i kostima. No, važno je znati da se ovi simptomi mogu kontrolirati i ublažiti promjenom životnih navika.

Neka menopauza ne bude prepreka, već nova prilika za jačanje i rast. Zajedno, možemo balansirati ove promjene i stvoriti zdraviji i sretniji život za svaku od nas“, poručile su predavačice ostavljajući na kraju priliku i za pitanja brojnih okupljenih.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja