Međimurje Press
Korisni savjeti

Za male i velike posjetitelje Muzej vlakića Backo Mini Express priprema posebne sadržaje kad nema škole

Današnjim obilježavanjem Velikog četvrtka, kada hrvatski školarci odlaze na zaslužene proljetne praznike do ponedjeljka, 17. travnja, Muzej vlakića Backo Mini Express, peta najveća maketa željeznice u Europi, koja je ujedno i jedan od najposjećenijih sadržaja u glavnom hrvatskom gradu, kreirala je nastavak izLagačkih aktivnosti i za vrijeme dok mali ljubitelji vlakova ne idu u školu i dok odmaraju od nastave.

Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi i dalje raste. Tijekom godine Muzej vlakića je za posjetitelje otvoren petkom i subotom od 10 – 18 sati, budući da se ostalim radnim danima u Muzeju vlakića – Backo Mini Express naporno radi kako bi se posjetiteljima uvijek moglo pružiti nešto novo za vidjeti. No za vrijeme školskih praznika već danas odlučili smo iznimno otvoriti vrata Muzeja i tijekom tjedna, kako bi se djeca, inače zauzeta školskim obvezama i ostalim vanškolskim aktivnostima, mogla opustiti i uživati u našem Muzeju, Radno vrijeme će i dalje biti od 10 do 18 sati, te pozivamo sve ljubitelje vlakova – one male i one nešto veće da nas posjete na našoj uobičajenoj adresi Gundulićeva 4 u Zagrebu – objasnio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Tijekom proljetnih školskih praznika, od 06. do 15. 04., od jutra do večeri bit ćemo otvoreni za sve male posjetitelje koji se odmaraju od nastave i žele uživati u željezničko maketarskom sadržaju s nama družiti.

Naših tim maketara svakodnevno će biti u Muzeju vlakića Backo Mini Express kako bi objasnili obilje sadržaja koje Muzej nudi, uz posebno uvijek atraktivno izgrađeni Tomislavov trg u Zagrebu, uz obilje dodatnih detalja Zagreba. Muzejom će voziti 150 kompozicija vlakova na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora – najavio je u povodu ovogodišnjih proljetnih školskih praznika Antun Urbić Backo.

Učenici će na proljetnim praznicima kroz posjet Muzeju vlakića Backo Mini Express, osim zanimljivosti vezanih uz maketu, vidjeti i kako su svi dijelovi makete izrađeni ručno kroz obradu drveta, na koji način je napravljena krajobrazna hortikultura ili uz pomoć kojeg računalnog programa vlakovi voze bez kvarova ili sudara.

Muzej predstavlja ujedno i svojevrsni edukacijski poligon praktične nastave tehničkog odgoja i inženjerstva za školarce osnovnih i srednjih škola. radi praktične nastave i zanimljivog sadržaja svijeta vlakova u malome.

Malim i velikim ljubiteljima vlakova približit će se ugođaj vožnje vlakova i po noći, kao i različitim vremenskim uvjetima u nekoliko dimenzija, pa će osobno moći isprobati kako je to kada vlakovi voze na primjer po olujnom nevremenu.

Ujedno posjetiteljima vlakova stoji na raspolaganju i mogućnost samostalnog upravljanja vlakovima i vožnje vlakova na jedne od tri postavljene makete upravo za te namjene.

Muzej će biti zatvoren 9. i 10. 4. zbog Uskrsa.

Sanela Dropulić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja