Međimurje Press
Korisni savjeti

Započeo terapijsko-zabavni program “Sretan svijet” za djecu; održane i “Konstelacije” za odrasle

Nakon uspješno provedenih ciklusa terapijskih programa i radionica od prosinca 2022. godine te tijekom siječnja i veljače 2023. godine, diplomirana životna i socijalna savjetnica Kristina Gita Kavran održala je prvi ciklus programa u ožujku.

U subotu, 11. ožujka, u čakovečkoj Zgradi Scheier radionica  “Sretan svijet” okupila je manju grupu djece od 4 do 11 godina, dok su u poslijepodnevnim satima održane “Konstelacije” – terapeutska metoda za odrasle, koja služi za uvid u srž problema.

Terapijsko-odgojni, zabavni i rehabilitacijski program “Sretan svijet” jedinstveni je autorski program Kristine Gite Kavran, MSc psihosocijalnog savjetovanja, koji se inače može provoditi individualno i u grupi, a skrojen je prema svim dosadašnjim iskustvima i potrebama djece u radu, koji autorica provodi više od 10 godina.

Cilj ovog programa je poticati razvoj samostalnog, odgovornog, kreativnog i sretnog djeteta, razvijanje vještina za lakše nošenje sa životnim izazovima. Osmišljen je s ciljem poticanja rasta i razvoja te utjecanja na jačanje mentalnih sposobnosti, emocionalne inteligencije, socijalnih i emocionalnih vještina.

“Sretan svijet” mjesto je gdje se djeca mogu maknuti od svih očekivanja okoline koja s odrastanjem postaju još veća, opustiti se, riješiti briga, biti svoji, naučiti cijeniti sebe i sve oko sebe. Malom grupom od sedmero djece osnovali smo jednu sigurnu obitelj koja se međusobno podržava i zdravo je okruženje za učenje i razvoj – poručuje autorica.

Program uključuje terapijsko-edukativni pristup znanstveno provjerenim vještinama, metodama i tehnikama te prepoznavanje i razumijevanje osjećaja. Djeca savladavaju vještinu za otkrivanje, razumijevanje i razvijanje vrlina, a sve to kroz puno igre, primjera, pitanja i prakse te će djeca tijekom cijelog programa imati podršku.

Program je tek počeo s provođenjem zato su još uvijek dobrodošle prijave putem broja +385 99 517 5662.

U poslijepodnevnim satima provedene su “Konstelacije”

 

Konstelacija je terapeutska metoda osmišljena kako bi pružila uvid u srž problema u kojima se svi nađemo i na neuobičajen i intuitivan način vrlo brzo sami dolazimo do rješenja i odgovora koji nas muče. Kod te metode fokus je na rješenju, a ne na samom problemu.

– Neke od najčešćih tema koje se postavljaju u konstelacijama su partnerski odnosi, osobni, zdravstveni  i poslovni problemi, mijenjanje obrazaca ponašanja, rješavanje konflikata…

Trajanje Konstelacija nikad nije striktno određeno već se održava po dogovoru odnosno do kad će grupa imati volje, želje i snage te dok se ne nađu odgovori na određene probleme. Ovog puta to je bilo čak do 23 sata – ispričala je Kristina.

Svatko od nas nosi u sebi sve što mu je potrebno. Svaki problem se može riješiti ako smo spremni vidjeti i prihvatiti rješenje.

Više o terapeutkinji i autorici

Kristina Gita Kavran mnogima je poznata po stvaranju na području glazbe, slikarstva i pisanja, a iza nje je i dugogodišnje iskustvo u terapijskom radu s djecom i odraslima. U svom radu koristi znanstveno provjerene vještine, metode i tehnike, a naglasak stavlja na provođenje teorije u praksu.

Inače, diplomirana životna i socijalna savjetnica svoje usluge pruža u vlastitoj akademiji “KaGita” osnovanoj s ciljem prenošenja i širenja znanja te pronalasku rješenja za svakog pojedinca u postizanju najboljih rezultata, bilo osobnih ili poslovnih ciljeva, otkrivanju novih talenata i poticanja na humano djelovanje.

Radionice i programe Kristina provodi u danima vikenda, najčešće subotom, a za više informacije i nove termine te događaje možete pratiti službenu Facebook i Instagram stranicu KaGita akademije.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja