Međimurje Press
Moda

Mađarica koju smo upoznali na Trash&Burn festivalu u Svetom Martinu na Muri

Nóra Dénes je žena osebujnog stila  koju svake godine možemo vidjeti na Trash&Burn festivalu u Svetom Martinu na Muri, a rodom je iz Budimpešte. Radi kao šminkerica i frizerka u vlastitom salonu pod nazivom P.Paris Beauty. Po struci je diplomirana novinarka, ali njezina beauty profesija donijela joj je pravu strast te radi kao pin-up model u slobodno vrijeme. Gdje god se pojavi Nóra izaziva pažnju svojom pojavom!

Kako je moda utjecala na vaše djetinjstvo?

Moja majka ima poprilično dobar ukus te je ona definirala moj stil. Imala sam kao dijete  puno lijepe odjeće, voljela me oblačiti u različite kombinacije. U to su vrijeme modni časopisi  su najviše utjecali na stil.

Koja slavna osoba Vas je najviše inspirirala u smislu stila?

Definitivno Marilyn Monroe i Audrey Hepburn

Posao stilista je prilično stresan jer morate znati koji komad odjeće najbolje odgovara tonu kože, boji kose itd. Kako se nosiš s takvim stresom?

To nije stresno za mene!

Tu je Ágoston Stefánia, dizajner odjeće u Budimpešti koji je kreativni direktor brenda Ticci. On mi pomaže i izrađuje moje nevjerojatne rockabilly pin up stilske haljine.

Bili ste na mnogim natjecanjima ljepote. Uz koje natjecanje vas važe posebno sjećanje?

Da, bila sam na mnogim izborima ljepote, 2007. godine bila sam finalistica za Miss Universe. Godine 2011. pobijedila sam na natjecanju za Miss Kraljica Mađarske, drugo mjesto na izboru ljepote Miss Eden. 2020. godine pobijedila sam na natjecanju ljepote Miss Rock a Beauty.

Na izboru za Miss Universe Mađarska jako mi je lijepo sjećanje  zato što sam dobila put u Amsterdam, a tijekom kampa upoznala sam puno talentiranih ljudi.

Kako biste ocijenili stil svojih mađarskih sunarodnjaka u usporedbi s Hrvatima?

U biti, tko nosi Ticci haljinu dobiva prekrasan stil u isto vrijeme. S jedinstvenim, posebnim nakitom. Imamo tim Ticci djevojaka, one imaju vrlo cool stil.

Kao što sam vidjela, stil hrvatskih djevojaka je također vrlo cool, jedinstven, uvijek ima onih koji se ističu više od ostalih djevojaka. Važan je ukupni učinak i identitet nositelja odjeće.

Posjetili ste mnoge zemlje, koja je zemlja ostavila poseban dojam na vas?

Da, posjetila sam mnogobrojna mjesta. Sardinija me najviše dojmila. Njezina divna atmosfera i ljudi su me očarali

Koji je vaš omiljeni odjevni predmet u ormaru?

Moj omiljeni komad odjeće je teško odabrati. Crni kombinezon s malim leopardovim uzorkom bio bi sjajan izbor, naravno Ticci!

Kako odabirete fotografa za suradnju?

Moj muž je fotograf koji stalno fotografira većinu mojih fotografija. To olakšava izbor!

Razgovarala: Ivana Radiković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja