Međimurje Press
Moda

Modni studio ANERI DESIGN prepoznat u kretivnosti dizajna i estetskoj privlačnosti!

Irena Andročec je jedna od najprepoznatijih dizajnerica na području Međimurske županije, ali i široj javnosti poznata zbog velikog broja suradnji s različitim organizatorima, fotografima te modelima. Njezine svečane haljine nikad ne prolaze nezamijećeno zbog samog dizajna koji obiluje slojevima fascinantne čipke. Trenutno radi nas svojoj novi kolekciji vjenčanica koju želi posvetiti svim odvažnim ženama koje se ne boje biti izvan nametnutih kalupa . Njezin modni studio Aneri design nalazi se na adresi Školska 13 u Goričanu.

Irena, kako je digitalno doba utjecalo na Vas kao modnu dizajnericu? Odrastali ste u vremenu kada nisu bile prisutne društvene mreže.

Digitalno doba dalo mi je ogroman vjetar u leđa te sam se približila široj publici koja je putem Instagrama i Facebooka  započela pratiti moj rad.

Vratimo se malo u prošlost.Tko su dizajneri čiji ste rad najviše pratili u mladosti?

Najviše utiska na mene ostavila je legendarna Coco Chanel i njena jednostavnost kao ključ elegancije a u novije doba pratim rad Elie Saab i njegove glamurozne  kolekcije haljina za crveni tepih.

Koja je vaša prva modna uspomena na početke vašeg rada s sentimentalnom vrijednošću?

Moja prva uspomena je vlastita vjenčanica koju sam izradila  uz pomoć vlastite majke. Tada sam osjetila taj poziv, kako želim svakoj ženi/djevojci pružiti da se u svojoj haljini osjeća kao Disney princeza.

Kako pronalazite granicu između jednostavnosti dizajna i estetske privlačnosti?

Granica između jednostavnosti, dizajna i estetske privlačnosti je veoma tanka. Uvijek težim tome da haljina bude oku privlačna bez obzira dal je jednostavna ili bogata detaljima.

 

Iz čega crpite inspiraciju za prekrasne printeve i čipku koji se nalaze na vašim haljinama?

Na Pinterestu često uviđamo da je netko nešto izradio prije nas i tjera nas da svi mislimo isto, zato svojim haljinama dajem poseban štih i apliciram čipku različitih vrsta za neku neviđenu sliku.

Jeste li više intuitivni ili analitičniji kada dizajnirate?

Kod dizajniranja je intuicija nit vodilja jer bez intuicije nema ni osobnosti. Međutim na kraju izrade haljine je analitika točka na “i”. 

Surađivali ste s različitim organizatorima revija te izrađujete haljine za žene različite životne dobi, koliko je teško pronaći zajednički jezik s drugom stranom?

Vrlo jednostavno jer uvijek pomno saslušam želje druge strane i uz moju sugestiju što bi bilo najbolje lako dolazimo do zajedničkog cilja i obostranog zadovoljstva.

Otkrijte koja suradnja Vam je ostala u najljepšem sjećanju.

U najljepšem sjećanju mi je suradnja s Weddings in Croatia gdje su naš kombinezon i vjenčanica od perja poslužili za snimanje editoriala “Romantic Love”…suradnja s Lenom Radanović, vlasnicom licence za izbor Miss Beauty s kojim već drugi puta surađujem u izboru ljepotica.

Smatrate li da se premalo u Hrvatskom društvu cijeni kreativnost te autentičnost dok pogledamo mlade djevojke i njihov stil?

U Hrvatskom društvu sve se više cijeni kreativnost i autentičnost što je povezano s okolnostima na našem tržištu, bitno da se razvija i raste u kreativnom smislu.

 

Koji je bio ključan trenutak u vašoj dizajnerskoj karijeri, koji je promijenio vaš pogled na životni smisao?

Izrada vjenčanice i ushičenje mlade na završnoj probi, kada su prvi puta potekle suze pa sve do dan danas kad padnu suze radosnice, ja sam sigurna da sam svoj zadak ispunila.

Kao dizajnerica, dok dublje razmislite. Jeli moguće stvoriti skroz identičnu haljinu iz vaše zamisli?

Zamisao uvijek pretvorim u stvarnost, mada uvijek moram uložiti puno vremena i truda.

Što nam spremate za nadolazeće vrijeme?

U izradi je kolekcija vjenčanica za iduću sezonu koju plasiramo na proljeće.

Poruka za sve mlade dizajnere.

Usudite se biti drugačiji i svoji, ideja je ta koja rađa i određuje smjer, a tkanina forma kojom oblikujemo ideju.

Razgovarala: IVANA RADIKOVIĆ

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja