Međimurje Press
Showtime

Razgovor s nositeljicom titule Best model Sjeverozapadne Hrvatske

Imala sam prilike razgovarati s prekrasnom Ivom Hećimović, prije svega jednom izuzetnom mladom ženom koja je svoj životni poziv usmjerila prema djeci, a tek onda nositeljicom titule Best model Sjeverozapadne Hrvatske. Nedavno je veliki dio svojeg rada posvetila maskotama za dječje rođendane koje su dostupne u više modela i veličina uz mnogobrojne hobije zanimaju  i svijet event industrije kojem se planira više posvetiti u budućnosti. 

Kako si se uopće našla u svijetu modelinga?

Još u srednjoškolskim danima dobivala sam zaista lijepe komplimente na račun izgleda, a na prvi izbor ljepote, 2017. prijavila sam se na prijedlog obitelji što se pokazalo zaista odličnim izborom pošto sam bila proglašena drugom pratiljom Miss Međimurske županije.

Ne smatraš li staromodnim načinom razmišljanja u kojem se ženu gleda na temelju fizičkog izgleda?

Dakako da smatram i zbog toga sam zaista prije svake prijave na izbor za miss dobro promišljala da li suradnja s određenim pojedincima može pomoći mom osobnom rastu. Također smatram kako se prava, istinska ljepote žene nalazi i proizlazi iz njenog duha, a koja se odražava kroz njenu osobnost i karakter.

Imaš iskustva u radu s mladim ljudima. Na izborima za Miss znaju se prijavit i djevojke koje vuku i neke traume iz djetinjstva ili nisu dobivale dovoljno pažnje tijekom odrastanja. Smatraš li da treba mlade detaljnije educirati o odgovornom roditeljstvu?

Svakako, pogotovo danas u vrijeme kada nam nikada prije nije bila veća dostupnost raznih informacija od strane mnogih priznatih stručnjaka i naučnika, a putem raznih medijskih sredstava, edukacija, radionica, seminara, priručnika,…”Nisam znao/la gdje i kako” je zapravo drugi naziv za “ne da mi se baviti time/nisam zainteresiran/a!

Tijekom kojeg životnog razdoblja dosad si bila najviše ranjiva?

Rekla bih da sam najviše ranjiva bila  svaki puta kada sam bila zaljubljena!

Kako se boriti s lažnim prijateljima i lošim komentarima?

Imam običaj svaku večer prije spavanja pomolit se i zahvalit Bogu te zamolit ga da čuva i zadrži sve osobe oko mene, a koje me inspiriraju i pomažu rasti. Osobe koje me napuste odlaze iz moga života Božjom voljom jer samo On zna zašto je tako u određenom trenutku najbolje i nastojim to poštovati. Na loše komentare se ne obazirem. 🙂

Izbori ljepote u Hrvatskoj su s godinama na sve lošijem nivou. Koji je razlog tome s obzirom na to da bi se mladi dizajneri mogli predstaviti u svijetu kroz nacionalne kostime i prigodne haljine.

Imam osjećaj da se još uvijek velika većina takvih projekata realizira kroz suradnje s već poznatim, “sigurnim i provjerenim” brendovima što  ne onemogućuje manje poznatima, ali jednako kreativnim i kvalitetnim umjetnicima i dizajnerima da dođu do izražaja na tržištu. Mi kao pojedinci trebali bi krenuti ponajprije od sebe i manje gledati svoju korist, a više se usmjerit na osobni rast kroz doprinos pojedincima i zajednici potporom i nesebičnim pomaganjem.

Po struci si odgajateljica, smatraš li da bi odrasli puno toga trebali naučiti iz primjera dječje bezbrižnosti?

Djeca su naši zemaljski anđeli i od njih možemo naučiti o puno više toga osim o bezbrižnosti. Rekla bih da nas čuvaju od nas samih i vraćaju na tvorničke postavke u trenutku kada treba!

Nedavno si krenula s vlastitim maskotama uveseljavati dječja lica. Planiraš li u budućnosti proširiti svoju ponudu?

Tako je. To je moj hobi koji me veseli jednako kao i dječicu, obožavam biti maskota! Planiram proširiti ponudu, dostupna sam na području SZ Hrvatske, imam svašta toga na umu, ali bih voljela djelovati polako i postepeno kako bih kvalitetno sve razradila. Sve avanture maskota “Veselih medvjedića” možete pratiti putem istoimenih Facebook i Instagram profila.

 

Razgovarala: Ivana Radiković

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja