Međimurje Press
Zanimljivosti

Posjeta PO Vjeverica DV Cipelica Gospodarskoj školi Čakovec

U Dječjem vrtiću Cipelica – Područni objekt Vjeverica provodi se  projekt naziva U prometu je biti lako kada znadeš pravilo svako – Projekt cestovni promet i održivi razvoj”. U projektu sudjeluju djeca V.A i V. B, Mješovite skupine Delfinići, VI.A i VI.B skupine i njihovi odgajatelji.

Kroz različite dnevne, tjedne i mjesečne aktivnosti djeca stječu osnovna znanja o cestovnom prometu, o pridržavanju pravila koja nam jamče sigurnost u prometu, ali i o tome koliko svakodnevno korištenje automobila zagađuje okoliš. Tijekom provođenja projekta ostvarena je suradnja s Policijskom upravom međimurskom, sa Zavodom ta javno zdravstvo Međimurske županije, koji su se uključili s interaktivnim predavanjima u prostorima vrtića, sa Čateksom (donirali su materijal za izradu kostima povezanih s prometom i prometnim pravilima za Dječji fašnik) i gradonačelnicom Ljerkom Cividini koja je svoj djeci donirala reflektirajuće prsluke za sigurno kretanje u cestovnom prometu.

Projekt se provodi i dalje, te je ovoga puta organiziran posjet svih predškolaca iz PO Vjeverica Gospodarskoj školi Čakovec. Domaćini su im bili ravnateljica škole, Vesna Stunković, dipl.ing.agr., Ivana Murk, mag.ing.prometa i Fanika Borić, dipl.ing.prometa. Najveći interes djeca su pokazala za opremljenost i rekvizite u kabinetu prometa i logistike.  Djeca su imala prilike isprobati svjetlosnu signalizaciju i simulator vožnje u čemu su im pomagali i učenici 4. CP razreda, budući Tehničari cestovnog prometa. Gospođa Murk je održala i kratko predavanje vezano uz cestovni promet i prometne znakove.

U prezentiranje rada škole uključili su se i drugi stručnjaci pa su tako djeca imala priliku posjetiti frizerski i kozmetički salon gdje se obrazuju učenici za navedena zanimanja, kao i pismoslikarsku učionicu. Nastale su tako i nove frizure, nalakirali su se i poneki nokti, a pismoslikari su dobili dodatne ideja za svoj mural od malih posjetitelja.

Odgojiteljice Ivana Novak Domjanić, Sanja Solak i Ida Topolnjak pratile su djecu i aktivno se uključile u ovu, malo drugačiju projektnu pustolovinu.

Posjetu su organizirali voditelji projekta Eleonora Glavina, stručna suradnica psihologinja savjetnica iz Dječjeg vrtića Cipelica i Dino Posavec iz Hrvatske strukovna udruge eksperata i sudskih vještaka.

(Eleonora Glavina)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja