Međimurje Press
Sport+

Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude najbolji sportaši Međimurja

U Domu kulture u Prelog održano je sinoć proglašenje najboljih sportaša i sportskih ekipa Međimurja u 2022. godini, te dodjele najviših županijskih sportskih priznanja Franjo Punčec

u pojedinačnoj konkurenciji najboljima su proglašeni  tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude. Najbolja ženska ekipa Međimurja u prošloj godini bile su rukometašice RK Zrinski, a momčad odbojkaši Međimurje Centrometala, dok su priznanje za najbolji par, štafetu ili posadu dobili kuglači Željezničara Denis Košak i Franjo Gosarić.

Priznanja Franjo Punčec za životno djelo

Najviša sportska priznanja, ona za životno djelo ove su godine uručena Miljenku Topličancu koji je niz godina obnašao najodgovornije funkcije u čakovečkom muškom rukometnom prvoligašu a danas je aktivan kao član Nadzornog odbora, a prije toga Upravnog odbora Ženskog rukometno kluba Zrinski, te Srećku Bogdanu bivšem hrvatskom i jugoslavenskom nogometnom reprezentativcu i članu zlatne generacije zagrebačkog Dinama koja je osvojila prvenstvo bivše države 1982. te kup 1980. i 1983.

Ovogodišnji dobitnici godišnjih priznanja Franjo Punčec su Goran Kolarić iz Čakovca, dugogodišnji sportski djelatnik, prije svega iz plivanja i predsjednik Čakovečkog plivačkog kluba, zatim Matija Novak iz Pribislavca trener u gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan te Dragutin Peter iz Svete Marije državni sudac u sportskom ribolovu, predsjednik sudačke komisije i član svih organizacijskih odbora svjetskih prvenstva koja su održana na području Međimurske županije.

Nagrađeni su i mladi i perspektivni sportaši

Nino Baša, iz Ivanovca, član Stolnoteniskog kluba Zasadbreg, dok su posebna priznanja za iznimne rezultate primili Luka Požega, Kuglački klub Željezničar, svjetski juniorski viceprvak disciplina sprint i Mensur Rošić,prvak lige Hrvatsko športsko ribolovnog saveza u kategoriji osoba s invaliditetom i srebrni na svjetskom prvenstvu. Priznanje za medijsku promociju sporta ove je godine otišlo u ruke Dejana Zrne iz Čakovca, dugogodišnjeg glavnog urednika Međimurskih novina.

Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja