Međimurje Press
Sport+

ČAKOVEC DOMAĆIN PRVOG PARKOUR NATJECANJA U HRVATSKOJ

Članovi Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan uključili su se u obilježavanje Dana Grada Čakovca na jedinstven način. Organizirat će prvo parkour natjecanje u Hrvatskoj.

Parkour kup Čakovec 2023. bit će održan sutra (u subotu)  27. svibnja s početkom u 11 sati na rukometnom igralištu iza Macanovog doma u Čakovcu. Parkour je nova gimnastička disciplina koja će biti službeno predstavljena na predstojećim Olimpijskim igrama. „Parkour je vještina koja omogućava istraživanje potencijala ljudskog tijela“, objašnjava koordinator za parkour Hrvatskog gimnastičkog saveza Dominik Dominić i dodaje: „Daje mogućnost prelaženja i fizičkih i mentalnih prepreka s kojima se susretnemo, bez obzira nalaze li se one u prirodnoj ili urbanoj okolini, u potrazi za kretnjama koje spajaju djelotvornost i kontrolu. U parkouru je naglasak na učinkovitosti, što ga razlikuje od vještina gdje je bitna estetika i ljepota. Parkour kombinira tijelo i duh, snagu i kontrolu, a kontrola je jako bitna, trebaju se dobro procijeniti vlastite mogućnosti i ne izlagati se riziku“ poručio je Dominić.

U subotu nas tako na igralištu Macanovog doma očekuje 57 natjecatelja u dobi od 8 do 15 godina iz pet hrvatskih gimnastičkih klubova. Oni će snage odmjeriti u dvije discipline; Speed i Freestyle te pokušati izboriti najbolje vrijeme i najviši zbroj bodova kako bi osvojili medalje. Podršku promociji pakoura dat će predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Mario Možnik te trenutačno dvojica najboljih hrvatskih vježbača: Tin Srbić i Filip Ude. Sve to je garancija dobre zabave i vrsne demonstracije nove gimnastičke discipline.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja