Međimurje Press
Sport+

Čakovec open 2024. bio je festival odbojke

Na terenima čakovečkih Gradskih bazena „Marija Ružić“ održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske za  parove, u muškoj i ženskoj kategoriji, u odbojci na pijesku – Čakovec open 2024.

U obje kategorije sudjelovalo je 28 parova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Japana:

Natjecanje je obilovalo uzbudljivim sportskim trenucima i preokretima i bilo vrlo atraktivno kako za igračice i igrače, tako i za publiku. Kvalitetni i neizvjesni mečevi igrali su se u obje  konkurencije, te je o pobjedniku često odlučivao treći set ili se igralo na poen razliku. Po kvaliteti, prva četiri para u obje konkurenciji su izjednačena, te su uistinu nijanse odlučivale o konačnom poretku. To potvrđuje i činjenica da je pobjednički tim u muškoj kategoriji do pobjede došao putem repasaža“,  rekao je u ime organizatora ovog velikog natjecanja predsjednik Kluba odbojke na pijesku Čakovec Ivan Vabec, te zahvalio Gradu Čakovcu na podršci. Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini otvorila je Čakovec open, poželjevši odbojkašicama i odbojkašima mnogo sportske sreće uz poruku da Čakovec ima sportsko srce, te da i ovo natjecanje ispisuje povjesnicu gradskoga sporta.

Čakovec open 2024 zadovoljio je kriterije koje traži Hrvatski odbojkaški savez pa je ove godine ušao u kalendar natjecanja HOS-a, dobivši status Otvorenog prvenstva Hrvatske za muške i ženske parove, što je ovo izdanje Čakovec opena učinilo povijesnim. Nagradni fond, ovog festivala odbojke na pijesku, iznosio je 4000 eura.

Igralo se pojedinačno Prvenstvo Hrvatske, na kojem su prvog dana natjecanja muški parovi igrali kvalifikacije, te se 11 parova borilo se za prva četiri mjesta na ljestvici koja znače prolaz u glavni turnir“, pojašnjava Ivan Vabec.

U muškoj konkurenciji četiri prvoplasirana para su: Zemljak/Mizumachi, zatim Renko/Šen, Skorin/Pribanić, te Nanut/Pečnik.

U ostatku muške tablice peto mjesto dijele Novak/Glamočanin i Đorđević/Juras, sedmo mjesto Loboda/Pavičević i Šormaz/Hukičević, te deveto mjesto Drljić/Jalšovec, Verasto Brletić, Palinkaš/Vuk i Kepčija/Alič.

U tablici ženskih ekipa prvoplasirane su Bednjanič/Kalar, drugoplasirane Čuček/Vuk, a treće su bile Jularić/Kovač. Na četvrtom mjestu tablice su Hranilović/Babok.

Peto mjesto dijele odbojkašice Varga/Novak te Ivanović/Rakić, a sedmo Hrebak/Hrebak i Mošmondor/Posavec.

(žd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja