Međimurje Press
Sport+

Četvero Međimuraca među top 5 na svjetskoj rang-listi

Čak četvero mladih karatista iz Karate kluba Globus Čakovec nalazi se među prvih pet na rang-listi Svjetske karate federacije (WKF) u svojoj kategoriji.
Sven Strahija nakon osvojene srebrne medalje na Europskom prvenstvu drži 2. mjesto, Laura Strahija nalazi se na trećem mjestu rang-liste za kadetsku kategoriju do 61 kg, Aida Trstenjak je peta među kadetkinjama do 47 kg, dok se Ervin Šoltić nakon bronce na Svjetskoj ligi probio na 5. mjesto u kadetskoj kategoriji iznad 70 kg.
Ovi izvanredni plasmani rezultat su ne samo talenta i truda pojedinaca, već i posvećenosti i napora cijelog tima u klubu.
Trener Dejan Slukić iznimno je zadovoljan plasmanima Globusovaca. – ‘Prava je rijetkost da jedan klub ima četvero natjecatelja među 5 u svijetu. To je samo dokaz da se u klubu kvalitetno radi s mladima već dugi niz godina. Ponosan sam što smo postigli ovaj izvanredan uspjeh, što nam je samo dodatan poticaj za daljnja natjecanja. Uskoro nas očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se početkom listopada održati u Veneciji i na koje ćemo se pokušati plasirati’, istaknuo je.
Za rang-listu boduju se rezultati s europskih i svjetskih prvenstava te turnira Karate1 Svjetske lige, dakle isključivo međunarodna natjecanja najviše razine.
– ‘Turniri Svjetske lige su kao Grand Slam turniri u tenisu. U sezoni ih je pet i na njih dolaze najbolji iz cijelog svijeta. Primjerice, na nedavnom turniru u Španjolskoj bilo je više od 3.000 natjecatelja iz 77 zemalja. Ervin Šoltić osvojio je treće mjesto, a u još tri kategorije bili smo u četvrtfinalu (mlađe seniorke Ana Filipović i Leona Gulija te mlađi kadet Tino Panić). To je rezultat svakodnevnog truda na treninzima’, podvukao je trener Slukić.
Priliku za nove svjetske bodove Globusovci će imati krajem lipnja kada je u Poreču na rasporedu treći od pet ovosezonskih turnira Svjetske lige.
KK Globus

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja