Međimurje Press
Sport+

[GORNJI KURŠANEC] Na moto igre stigli su veterani-bikeri iz cijele Hrvatske i BiH te pojedinih država iz Europe

Proteklog vikenda, 2. Podružnica – Sjeverna Hrvatska MKVC organizirala je svoje prve sportske igre u motokampu, pružajući sudionicima priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama. Iako je prvi dan bio obilježen kratkotrajnom kišom, vremenski uvjeti su se brzo poboljšali, omogućujući članovima da uživaju u prelijepom okruženju i idealnim uvjetima za takmičenje.
Početno okupljanje članova MKVC-a, koji dolaze iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine te drugih europskih zemalja, započelo je u petak, 7. lipnja. Kako su članovi pristizali u kamp 2. Podružnice – Sjeverna Hrvatska, atmosfera je postajala sve živahnija i vesela, dok su se sudionici pripremali za prve sportske igre MKVC-a.
Jedna ekipa koja se već smjestila u kampu, odlučila je otići u Cirkovljan (kod Preloga) kako bi pozdravila članove Podružnice URV 1. gbr „Tigrovi” za Međimursku županiju. Na taj su način članovi MKVC-a pružili podršku svojim kolegama koji su organizirali otvorenje novih prostorija udruge.
Prije kasnog noćnog dolaska članova MKVC-a, prostorije je blagoslovio kapelan Dominik Cestar. Gradonačelnik Preloga, Ljubomir Kolarek, također se obratio prisutnima, istaknuvši svoj značajan doprinos realizaciji dodjele i uređenja prostorija. Podršku na otvaranju dao je i predsjednik podružnice, gospodin Alojz Fleten, zajedno s Ivanom Pasaričekom i Eduardom Butjerom, članovima predsjedništva udruge 1. gbr „Tigrovi”.
Ispred MKVC-a, članovi su izrazili najbolje želje za daljnji rad podružnice URV 1. gbr „Tigrovi”, nadajući se uspješnom okupljanju članova i obilježavanju ratnog puta 1. gbr „Tigrovi”. Ovaj čin solidarnosti i podrške dodatno je učvrstio veze između članova različitih udruženja, naglašavajući važnost zajedništva i međusobne podrške. Ovaj događaj je bio ne samo prilika za sportsko natjecanje, već i za jačanje prijateljskih i profesionalnih veza među članovima MKVC-a i njihovim suboraca iz drugih udruga.
8. lipnja započeo je sa zajedničkim doručkom nakon čega su članovi MKVC-a formirali moto kolonu i krenuli na prvu destinaciju dana. Moto kolona se zaustavila kod spomenika poginulim braniteljima u Nedelišću, gdje su se članovi MKVC-a pridružili predstavnicima UDVDR-a ogranak Nedelišće i načelniku općine Nedelišće, g. Nikoli Novaku. Svi zajedno zapalili su lampaše kod spomenika i pomolili se u čast poginulim braniteljima.
2024 06 08 cakovec 102
Nakon obilježavanja, kolona je krenula na razgledavanje gornjeg dijela Međimurja, s posebnim naglaskom na posjet Mađerkinom bregu. Ova najviša točka Međimurja, koja se uzdiže na 361 metar nadmorske visine, nalazi se u blizini sela Štrigova. Mađerkin breg je jedinstven zbog svoje lokacije koja omogućava pogled na četiri države: Sloveniju, Mađarsku, Austriju (za vedrih dana) te naravno Hrvatsku. Nakon uživanja u panoramskom pogledu, članovi su degustirali vina iz vinarije Štampar, poznate po svojim kvalitetnim vinima.
2024 06 08 cakovec 103
Po povratku u moto kamp, članovi su započeli pripreme za sportske igre. Natjecanja su obuhvaćala nekoliko disciplina: zračna puška, zračni pištolj, električni pikado, gađanje praćkom i alka u tačkama
Pojedinačno natjecanje gađanje zračnom puškom rezultat je sljedeći:
– 1. mjestu – Vjeran Pokos (1.P. – Središnja Hrvatska)
– 2. mjesto – Marijan Palatinuš (2. P. – Sjeverna Hrvatska)
– 3. mjesto – Dražen Bogdan – Medeni (2. P. – Sjeverna Hrvatska).
Pojedinačno natjecanje gađanje zračnim pištoljem rezultat je slijedeći:
– 1. mjestu – Marijan Palatinuš (2. P. – Sjeverna Hrvatska)
– 2. mjesto – Dražen Bogdan – Medeni (2. P. – Sjeverna Hrvatska)
– 3. mjesto – Patrik Palatinuš (2. P. – Sjeverna Hrvatska).
Pojedinačno natjecanje u pikadu rezultat je slijedeći:
– 1. mjesto – Tomislav Sabljić – Cico (1. P. – Središnja Hrvatska)
– 2. mjesto – Nino Palatinuš (2. P. – Sjeverna Hrvatska)
– 3. mjesto – Marijan Ćerjavić.
Pojedinačno natjecanje gađanje praćkom rezultat je slijedeći:
– 1. mjesto – Taradi
– 2. mjesto – Tomislav Čulo – Tomo (1. P. – Središnja Hrvatska)
– 3. mjesto osvojio je Hrvoje
Pojedinačno natjecanje u alci u tačkama rezultat je slijedeći:
– 1. mjesto – Zoran Petras – Zoki i Miro Bermanec – Berma (1.P. – Središnja Hrvatska)
– 2. mjesto – Saša Plantak i Nino Palatinuš (2. P. – Sjeverna Hrvatska)
– 3. mjesto – Srećko i Vesna Majhen (2. P. – Sjeverna Hrvatska).
I na kraju ekipno takmičenje gađanje praćkom rezultat je slijedeći:
– 1. mjestu – 1.P. – Središnja Hrvatska
– 2. mjestu – 7.P. – Posavina
– 3. mjestu – 8.P. – Središnja Bosna
Ekipno natjecanje alke u tačkama rezultat je sljedeći:
– 1. mjestu – 2.P. – Sjeverna Hrvatska
– 2. mjestu – 5.P. – Istočna Hrvatska
– 3. mjestu – 1.P. – Središnja Hrvatska
2024 06 08 cakovec 121
Tijekom igara, članovi MKVC su pokazali visok nivo sportskog duha, pridržavajući se principa fair playa, što je doprinijelo prijateljskoj i pozitivnoj atmosferi među članovima. Takmičenja su obuhvaćala razne sportske discipline, pružajući raznolikost i mogućnosti za sve sudionike da se istaknu u svojim omiljenim sportovima.
Ove sportske igre bile su odlična prilika za članove MKVC-a da se okupe, natječu i uživaju u prijateljskom duhu, pridržavajući se principa fair playa. Kombinacija sportskih aktivnosti, kulturnih posjeta i zajedničkog druženja doprinijela je jačanju međusobnih veza i stvaranju nezaboravnih uspomena među članovima udruge.
2024 06 08 cakovec 114
Tijekom održavanja sportskih igara posjetila nas je sa svojim suradnicima i gradonačelnica grada Čakovca, Ljerka Cividini. Sa zadovoljstvom je popratila naše aktivnosti.
Nakon dana ispunjenog raznim sportskim natjecanjima, članovi MKVC-a su se okupili kako bi proslavili pobjednike i podijelili medalje. Svaka disciplina bila je prilika za članove da pokažu svoje vještine, natječu se u duhu fair playa i uživaju u zajedničkom druženju. Nakon što su natjecanja završila, održana je svečana ceremonija dodjele medalja za najbolje natjecatelje.
Nakon ceremonije dodjele medalja, članovi su se nastavili družiti do kasno u noć. Ovo zajedničko vrijeme bilo je prilika za jačanje prijateljskih veza, razmjenu iskustava i stvaranje novih uspomena. Atmosfera je bila ispunjena veseljem, smijehom i zajedništvom, što je dodatno učvrstilo veze među članovima MKVC-a.
Većina članova MKVC-a prije nekoliko godina preuzela je medaljon Sv. Benedikta. Na ovom većem okupljanju članova MKVC je nastavio podjelu medaljona Sv. Benedikta. Podjelu medaljona provodit će Kult II, koji će prije same podjele objasniti tko je bio Sv. Benedikt i što za članove MKVC-a znači medaljon Sv. Benedikta. Ovaj poseban trenutak dodatno je obogatio okupljanje, pružajući članovima duhovnu podršku i jačajući njihovu povezanost. Sv. Benedikt iz Nursije (480.-543.) je utemeljitelj benediktinskog reda i autor benediktinskog pravila koje se temelji na načelima molitve i rada (lat. ora et labora). Smatra se jednim od ključnih svetaca zapadnog kršćanstva i zaštitnikom Europe. Medaljon Sv. Benedikta nosi se kao simbol zaštite i duhovne snage. Medaljon Sv. Benedikta nosi se kao znak vjere i zaštite od zla. Na njemu se nalaze inicijali latinskih riječi koje tvore molitvu za zaštitu, a mnogi vjeruju da posjeduje posebnu snagu protiv negativnih utjecaja. Za članove MKVC-a, ovaj medaljon simbolizira njihovu zajedničku vjeru i povezanost kroz duhovne vrijednosti.
2024 06 08 cakovec 123
Prve sportske igre MKVC-a u 2. Podružnici – Sjeverna Hrvatska bile su veliki uspjeh. Kombinacija sportskih aktivnosti, kulturnih posjeta i zajedničkog druženja stvorila je nezaboravno iskustvo za sve sudionike. Ovaj događaj postavio je temelje za buduće sportske susrete, jačanje zajedništva i promicanje pozitivnih vrijednosti unutar zajednice MKVC-a.
Veliku pomoć u organizaciji ovog projekta pružili su: Županija Međimurska, Grad Čakovec, Općina Strahoninec i Općina Nedelišće. Zahvaljujemo im na podršci koja je omogućila da se ove prve sportske igre MKVC-a održe u tako dobrim uvjetima.

Ovaj događaj je bio više od sportskog nadmetanja; bio je to i društveni događaj koji je omogućio članovima MKVC da se povežu, razmjene iskustva i izgrade jače međusobne odnose. Organizatori su se pobrinuli za sve detalje, uključujući smještaj, ishranu i logistiku, kako bi sudionicima pružili maksimalnu udobnost i uživanje tokom trajanja igara.
Prve sportske igre MKVC-a u 2. Podružnici – Sjeverna Hrvatska su završene uspješno, ostavljajući članovima MKVC prelijepe uspomene i motivaciju za naredne godine. Ovaj događaj je postavio temelje za buduće sportske susrete, koji će nesumnjivo postati redovna i očekivana aktivnost u kalendaru MKVC-a.
Ratko – Klek Dragović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja