Međimurje Press
Sport+

MRK Čakovec danas u prostorijama IPC-a održao press konferenciju

Na konferenciji novinarima su se obratili predsjednik kluba Željko Kavran, direktor Dražen Špoljarić, trener seniora Josip Borković te igrači Filip Goričanec i Petar Sklepić.

Naravno, glavna tema bila je informacije o osvajanju naslova prvaka 1. HRL Sjever u sezoni 2023./24. i ulasku u Premijer ligu, te planovima za naredno petogodišnje razdoblje. Naime, rukomet u Međimurju čekao je punih 29 godina da se u Čakovcu zaigra u najvišoj razini rukometnog natjecanja u Hrvatskoj.

Uspijeh čakovečkih rukometaša tim je veći, a zasigurno tome ide i prilog da su najgledanija momčad u Međimurju po broju gledatelja. Od uprave, vodstva kluba, do stručnog tima i igrača, klub je funkcionirao homogeno i četiri kola prije kraja prvenstva osigurao naslov prvaka i prelazak u Premijer ligu. Bez poraza i tek jednim izgubljenim bodom. O složnosti govorili su svi sudionici, naglašavajući kako je premašen plan sezone u kojoj su nastojali u prvotnim planovima stabilizirati klub koji je tonuo.

Posebna vrijednost ovog rukometnog tima i zajednice je da su svi Međimurci osim jednog igrača. Kako i sami kažu, ovaj uspijeh je nastao dovođenjem Međimuraca iz vanjskih klubova i to se dobrano isplatilo. Iz utakmice u utkamicu dokazivali su svoju brzu i moćnu igru i koncepciju i doslovno “poharali” suparnike.

Svjesni težine nastupa u Premijer ligi, počeli su promišljanjem dovođenja dvoje, troje vanjskih igrača, pojačanim treninzima  i planom da ne budu samo prolaznici najjače hrvatske lige, već da od samog početka pokažu zube i uhvate se u koštac s najboljima. Kako su sami rekli, žele biti stabilan klub i važan čimbenik u Premijer ligi.

Potkrijepljeno je to podatkom da se klubu radi kvalitetno i s mlađim kategorijama pa za budućnost ne brinu.

Posebno su se zhvalili svojim navijaćima koji ih vjerno prate čitavu sezonu i pravi su “poguranac” za kvalitetne rezultete. S uspjehom dolaze i sponzori kluba kojih je sve više, što samo naviješta odlične uvjete za vrhunski rukometni sport.

Napomenimo na kraju da će se ulazak u Premijer ligu na dostojan način proslaviti 26. travnja.

R. Dobošić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja