Međimurje Press
Sport+

Nina Varga i Luka Bobičanec najbolji međimurski nogometaši u 2023. godini

U Čakovcu je, po drugi puta, održan Dan međimurskog nogometa,  na kojem su proglašeni najbolji igrači, igračica te klubovi, kao i osobe zaslužne za promoviranje ovog sporta u 2023. godini. Svečanost se održava s ciljem popularizacije nogometa, podržavanja lokalnih klubova i županijskih nogometnih liga, a i ove godine okupila je iznimno velik broj uzvanika iz svijeta sporta, politike i gospodarstva.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je sve sudionike svečanosti, posebno čestitavši nagrađenima, te istaknuo da je nogomet sa svojom dugom poviješću u Međimurju i te kako vrijedno sportsko nasljeđe kraja te da su s naših travnjaka potekla i velika imena hrvatskog nogometa: „Nogomet ima svoje zasluženo mjesto u sportu Međimurja, u kojem okuplja gotovo 5.000 registriranih igrača. Svatko od vas je zaljubljenik u nogomet i to prenosite na sportske događaje – koji su prilika za okupljanje zajednice. Neka vaša ljubav prema sportu i jedinstvo koje nogomet donosi bude motivacija svima za daljnji razvoj međimurskog nogometa i ponos svima nama“, rekao je župan.

Centralni dio svečanosti posvećen je najuspješnijima i najzaslužnijima u protekloj godini, a predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović pri dodjeli brojnih nagrada istaknuo je da je riječ o ljudima koji predstavljaju uzore i koji su pravi promotori nogometa.

Najbolji vratar III. međimurske nogometne lige u skupini A je Darko Trstenjak, najbolji obrambeni igrač Jurica Jalušić, najbolji vezni igrač Marko Zavrtnik, a najbolji napadač ove lige je Roko Kregar. U skupini B ove lige, najboljim vratarom proglašen je Stiven Kovačić, najbolji obrambeni igrač je Matija Pintarić, a najbolji vezni igrač Mark Bistrović, dok je najboljim napadačem proglašen Petar Kovač.

U II. međimurskoj nogometnoj ligi nagradu za najboljeg vratara primio je Dejan Kolar, za najboljeg obrambenog igrača Dario Lesar, za najboljeg veznog igrača Karlo Kovačić, a najboljim napadačem proglašen je Karlo Levanić.

U I. međimurskoj nogometnoj ligi, nagrada za najboljeg vratara pripala je Filipu Farkašu, najboljim obrambenim igračem proglašen je Dino Novak, najboljim veznim Ivan Deglin, a najbolji napadač u 2023. bio je Dominik Klarić.

U Međimurskoj premijer ligi najbolji vratar bio je Matija Kovačić, najbolji obrambeni igrač Filip Jančec, a najbolji vezni igrač Robin Zanjko, dok je najboljim napadačem proglašen Bojan Vručina.

U nastavku svečanosti dodijeljena su priznanja zaslužnima za doprinos ovom sportu, te je u kategoriji sportskog novinarstva priznanje primio Mladen Grubić, a za dugogodišnji predan rad u nogometu nagrađen je nogometni delegat Stjepan Perko.

Za fair-play potez u 2003. godini priznanje je primio David Kanižaj iz Dinama Domašinec, dvadesetogodišnjak iz Svete Marije, za brzu reakciju pružanja prve pomoći igraču koji je na terenu doživio srčani udar. David i njegove kolege čovjeku su spasili život.

Fair-play momčadi proglašeni su igrači Nogometnog kluba Venera Sveti Juraj na Bregu, a mlade nade nogometa su Ino Gelo te Bartol Levačić, obojica iz NK-a Međimurje.

Nogometni sudac godine proglašen je Patrik Kolarić, a najtrener je Mario Piškor.

Najbolja nogometašica Međimurja je Nina Varga iz ŽNK-a Međimurje Čakovec, a najbolji nogometaši Luka Bobičanec, Lovro Zvonarek i Matej Vuk, Međimurci koji igraju za hrvatske i strane klubove.

Dodijeljena su i priznanja za razvoj nogometa i to legendama Srećku Bogdanu, Draženu Ladiću i Robertu Jarniju, a u ime nagrađenih, organizatorima se obratio i zahvalio Dražen Ladić.

Služba za poslove župana

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja