Međimurje Press
Sport+

NK Graničar Kotoriba proslavio 95 godina rada! Filmom predstavili bogatu povijest kluba

U petak, 24. studenog Nogometni klub Graničar iz Kotoribe obilježio je 95 godina rada kluba skupštinom koja je bila radno-svečanog karaktera. U radnom dijelu skupštine, članovi su izglasali promjene statuta zbog usklađivanja sa zakonom, dok su podnesena i izvješća o radu kluba.

Najprije je prikazan 20-minutni film o 95-godišnjoj povijesti kluba, od njegovih osnutaka do recentnih uspjeha, na rezultatskom planu seniora i mlađih uzrasta te na infrastrukturnom planu, a spomenuti su i planovi do stote godišnjice kluba te je najavljeno i izdavanje monografije povodom tog nadolazećeg jubileja.

Predsjednik Zoran Radmanić u poduljem govoru iznio je što je sve napravljeno u proteklih godinu dana, osvrnuo se na najveći infrastrukturni projekt u povijesti kluba – izgradnju stadiona s raznim pratećim sadržajima te iznio i planove za buduće razdoblje, pri čemu se ponajviše ističu novi pomoćni teren za treninge te solarna elektrana. Kako je naglasio, time bi klub zadovoljio sve svoje potrebe za naredno razdoblje. Istaknuti su i sjajnih uspjesi ostvareni ranije ove godine, osvajanje naslova prvaka u premijernom izdanju međimurske Premier lige te osvajanje međimurskog Kupa, po prvi put u povijesti kluba, čime je ostvaren i plasman u pretkolo Kupa HNS-a gdje je Graničar zaustavljen od favoriziranog Vukovara 1991.

Dopredsjednik Ivan Kos govorio je o radu škole nogometa koja raste iz dana u dan, što se vidi i na rezultatima koje mladi nogometaši postižu, a konstatno se u rad škole uvode razni noviteti s ciljem napretka djece. Treneri se neprestano educiraju, čemu u prilog govori i činjenica da su Nikola Pišpek, Stjepan Friščić i Nemanja Vukotić nedavno položili za UEFA B licencu. Ukupno je uključeno desetak trenera, oko 150 djece u sedam uzrasnih kategorija. Uzrasti U11, U13 i U15 trenutno igraju 2. Nogometnu ligu zapad HNS Središta Sjever, a kako je istaknuo Kos, po tom pitanju planira se dodatan iskorak u vidu prelaska u 1. Nogometnu ligu. Pohvalio je i veteransku ekipu na vrlo dobrim rezultatima te uključivanju u rad kluba.

Izvješće o rezultatima seniorske ekipe podnio je trener Mario Piškor koji je detaljno ispričao o stanju u ekipi, razlozima pojedinih uspjeha i neuspjeha u protekloj polusezoni u 3. HNL Sjever gdje trenutno zauzimaju šesto mjesto od deset ekipa. Govorio je i o planovima u zimskom pripremnom periodu te eventualnim igračkim pojačanjima.

Uslijedila je dodjela zahvalnica koje je Graničar dodijelio svim tvrtkama, udrugama i pojedincima koji su pomagali radu kluba te sudjelovali u izgradnji stadiona kroz razne načine. Uz zahvalu na dosadašnjoj, istaknuta je i želja za daljnjom suradnjom.

Od gostiju, okupljenima su se obratili predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović, načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić te ravnateljica OŠ Jože Horvata Kotoriba Snježana Matoš, koji su biranim riječima zahvalili upravi i članovima Graničara na radu i trudu te im poželjeli puno sreće u daljnjem radu.

Tekst: Dario Hrašćanec

Foto: Marijan Kovač/KM Photography

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja