Međimurje Press
Sport+

OD SUTRA NA PONUDI KAMPOVI IZ TENISA I STRELJAŠTVA

Pred nama je peti tjedan Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ u kojima će na ponudi biti kampovi iz tenisa i streljaštva. Dok će teniski kamp biti održan prijepodne od 8 do 10 sati na Teniskim terenima Franjo Punčec, onaj iz streljaštva na čakovečkoj streljani na rasporedu je od 17 do 19 sati.

Tim kampovima će završiti prvi dio projekta namijenjenog čakovečkim osnovnoškolcima nakon čega će uslijediti kratka pauza od tjedan dana tijekom Porcijunkulova kada neće biti kampova. Iako projekt „Svaki tjedan sport jedan“ još nije ni na polovici svog ovogodišnjeg puta organizatori iz Zajednice sportskih udruga Čakovca sa zadovoljstvom ističu kako je premašena prošlogodišnja brojka polaznika. U rekordnoj 2022. kampove je pohodilo 425 učenika, a već sada ih je u evidenciji više od 475.

Velika brojka sudionika vidi se na svim kampovima pa tako i nedavno završenim iz šaha i karatea. Kamp iz šaha posljednjih godina potpisuje Šahovski klub Sloboda Mihovljan, a dvorana Društvenog doma u tom čakovečkom prigradskom mjestu taman je dovoljno velika za zainteresiranu djecu. Voditelj kampa Ivan Novak kazao je kako je skoro 90 učenika od 17. do 21. srpnja otkrivalo beskrajne mogućnosti šaha. „Mladi šahisti naučili su pravila igre, kako igrati otvaranja, koliko vrijedi koja figura i kako matirati protivnika“ izjavio je Novak dodavši kako je pet dana dovoljno da se nauče osnove ove strateške igre. „Svi koji žele saznati više mogu se priključiti našem redovnom programu u Slobodi“ izjavio je. Jednak broj sudionika bio je i u dvorani 1. OŠ Čakovec gdje je Karate klub Globus provodio kamp iz karatea. Voditelj kampa Mladen Vizinger istaknuo je kako je odrađen program koji se pokazao uspješan u prijašnjim godinama. „Radimo osnove karatea, ali imamo za njih i igre i različita natjecanja. Zanimljivosti kampa pridonose i kratka predavanja koja organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca. Povratna informacija koju dobivamo od polaznika i njihovih roditelja je jako pozitivna, a ja se nadam kako će se nakon ljeta neki od njih pridružiti našoj karate obitelji u redovitim treninzima“ poručio je.

Upisi na kampove, koji su namijenjeni školarcima s čakovečkog područja traju cijelo ljeto, a vrše se na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec.  Djeci je omogućen neograničeni broj dolazaka na sportske kampove, a dobivaju osvježenje, bočicu za piće i majicu.

(tj)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja