Međimurje Press
Sport+

Održana kros utrka Željko Murk 2024

U subotu 17.02.2024.g. Policijska uprava međimurska, policijska udruga IPA Međimurje – Čakovec, UHVIDR-a Čakovec, općina Nedelišće i Atletski klub Nedelišće, povodom 21. godišnjice pogibelji hrvatskog branitelja i policajca Željka Murka, organizirali su kros utrku u Gornjem Kuršancu na obali rijeke Drave.

U 10,00 sati kod objekta UHVIDR-e, na obali jezera na rijeci Dravi u Gornjem Kuršancu okupilo se 87 natjecatelja. Kratki pozdravni govor pred. Darka Dragičevića i sudac Aleksandar Puklavec iz AK Nedelišće, pucnjom je označio start trke! Šljunčanim putem pa kroz trim stazu IPA Centra i natrag do cilja! Sve pod budnim okom članova udruge koji su bili raspoređeni po stazi i članova Crvenog križa Čakovec. Nakon 18,57 minuta u cilj je utrčao apsolutni pobjednik, Vedran Rešetar!

Domaćini su osigurali okrijepu i topli grah te su proglašeni pobjednici. U dodijeli odličja i poklona sponzora, Decathlon trgovine, sudjelovala je supruga pokojnog Željka, Kristijana Murk.

KATEGORIJE: – policija, vojska, vatrogasci žene – 1. Valentina Županić 2. Antonia Samardžić 3. Ana Goričanec.

Policija, vojska, vatrogasci muški – 1. Ivan Marinović, 2. Damir Sučić. 3. David Vidović

Građanstvo žene – 1. Radmila Maksimović, 2. Vedrana Babić, 3. Maja Špoljarić

Građanstvo muški – 1. Vedran Rešetar. 2. Siniša Škvorc. 3. Patrick Gradiščaj

Hvala svima koju su se natjecali (posebno brojnim pripadnicima Policijske akademije i Hrvatske vojske iz cijele Lijepe naše), ali i onima koji su organizirali. Ispred Sekcije Hrvatske nazočio je potpredsjednik dr.sc. Damir Maksimović, koji se ujedno natjecao i hvala mu na dolasku. Od strane sudionika donirano je 275 eura i cijeli iznos bit će uplaćen u Zakladu policijske solidarnosti.

Darko Dragičević

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja